Kilencedik alkalommal rendezték meg a Marosmenti VW Konszern Party-t, ahol számos programmal várták az érdeklődőket. A lakóautóktól a tuning autóig mindent megtalálhattak a lóerők szerelmesei.

Volkswagenek, Audik, Seatok és Skodák is elfértek egy helyen a Zöldház füves területén: ők a kilencedik alkalommal megrendezett Marosmenti VW Konszern Party-ra gurultak egészen Makóig. Kómár Mátyás, a rendezvény egyik szervezője elmondta, egész napos programmal várták a lóerők szerelmeseit: a nap folyamán autó-limbó, legek választása, hangerő és kipufogónyomás mérés, autós felvonulás és tombola is volt a Maros-parton.

– Vannak visszatérő barátaink is, akiknek különleges autóik vannak és nem egyszer már a helyi médiumokban is szerepeltek. Vannak szépen átépített járművek, amikkel akár a szépségversenyre is nevezhettek a tulajdonosok – mesélte Mátyás.

Nemcsak helyi és térségi autósok, hanem a megye számos részéből érkeztek autósok. Csobin Attila Ásotthalomról jött egy második generációs Volkswagen Scirocco-val. Már rengeteg autója volt, azonban régi álma volt a Scirocco.

– Ez egy 1986-os jármű, amelyben egy 1.8-as, benzines motor van és 112 lóerő lapul a motorháztető alatt. Nagybátyámnak volt ilyen autója, megláttam és beleszerettem – fogalmazott Attila. – A találkozóra tegnap este értünk ide, barátkoztunk, sütögettünk. Jól telt idáig.

Jövőre a 10. konszern találkozóra készülnek a szervezők, amelybe szeretnének még több autóst, illetve a várost is bevonni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest