Hírek Térség

2 millió 784 ezer forintot nyert Kövegy a Magyar Falu Programban

A Magyar Falu Program keretén belül 2 millió 784 ezer 588 forintot nyert el a kövegyi önkormányzat. Ahogy Nagylak és Óföldeák, Kövegy is orvosi eszközöket vásárol majd az elnyert összegből.

Kövegy több pályázatot is benyújtott a Magyar Falu Program keretében: a pályázatok közt szerepelt a helyi művelődési ház felújítása, valamint eszközbeszerzése, az orvosi rendelő felújítása és orvosi eszközök beszerzése. A benyújtott pályázatok közül orvosi eszközök vásárlására 2 millió 784 ezer 588 forintot nyert az önkormányzat.

Galgóczkiné Krobák Mária polgármester portálunknak elmondta, a körzeti orvossal történő egyeztetés során előtérbe kerültek olyan diagnosztikai eszközök beszerzése, melyek nagyban megkönnyítik a kezelőorvos feladatát és a betegeknek sem kell a közeli városokba utazni egy-egy vizsgálatért. Az eszközök között szerepel vizeletvizsgáló, 24 órás vérnyomásmérő, defibrillátor és boka-kar index meghatározó készülék is. Az önkormányzat már korábban saját költségvetése terhére is vásárolt vérnyomásmérőt és EKG készüléket a lakosság gyors, korszerűbb orvosi ellátása érdekében.

A Magyar Falu program keretében lesznek pályázatok, amik nem kerültek még kiírásra, melyekre az önkormányzat pályázni szeretne. Többek között a falugondnoki busz cseréjére, utak és járdák felújítására, valamint az egyházzal közösen a temető felújítására, rendbe tételére.

Borítókép: Archívum.