Programok

Egészen a Dunáig mennek az idei Máltai Tábor résztvevői

Augusztus ötödikén kezdődik a nyolcadik Máltai Tábor, ahol az előző évekhez hasonlóan, idén is számos programmal várják a gyerekeket, ráadásul idén Kalocsára és a Duna-partra is ellátogatnak majd.

– A Máltai Szeretetszolgálat és a makói csoport is fontosnak tartja, hogy foglalkozzunk a gyerekekkel, fiatalokkal és a családokkal, ezért minden évben vannak programjaink számukra, immáron nyolcadik alkalommal fog a Máltai Tábor elindulni, augusztus elején  mondta el portálunknak Kómár Mátyás.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának vezetője kiemelte, idén is változatos és tartalmas programokkal várják a gyerekeket, amelyek során nemcsak szórakozhatnak, hanem épülhetnek is. Az előadások, kézműves foglalkozások mellett kirándulások is várják őket: a rákosi, bogárzói tanyavilágot is megismerhetik a táborozók, az állatokat és a tanyasi élet kihívásait, illetve Kalocsára is ellátogatnak.

– Minden évben meglátogatjuk az alföldi régió egy-egy csoportját vagy intézményét, idén meghívtak bennünket a kalocsaiak, így lesz egy kalocsai kirándulás is, ez az úgynevezett „Csodanap”, amikor sok szép dolgot fogunk látni a gyerekkel – hangsúlyozta Kómár Mátyás, aki továbbá elárulta, a városban a templomot és a helytörténeti múzeumot is megtekintik majd, de a Duna-partra is ellátogatnak.

Az augusztus ötödikén induló táborra még lehet jelentkezni a Máltai házban.

 

Borítókép: archív fotó