Akárcsak az előző években, idén is meghirdették a jótékonysági felhívást, amelynek részeként a Csongrád megyei gazdák a mai napon adhatták le terményeiket, összesen nyolc helyszínen a megyében, amellyel a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátását segítik.

Immáron ötödik éve vesz részt a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű jótékonysági akcióban a Csanád és Térsége Gazdakör, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szervez.

Mint Kádár József portálunknak elmondta, a gazdák átérzik az adományozási lehetőség fontosságát, így sokan megjelennek egy-egy adományozás alkalmával. A mai napon 8 és 12 óra között zajló gyűjtésre korábban megérkeztek már az apátfalvi gazdák, akik egy nagyobb mennyiséget hoztak, illetve a makói gazdák is folyamatosan hozzák a búzaadományokat – tudtuk meg a gazdakör elnökétől.

Mint kérdésünkre elmondta, egyre többen csatlakoznak a programhoz, minden évben folyamatosan nő a felajánlott mennyiség, akárcsak a felajánlók száma is. Kádár József továbbá felhívta a figyelmet, hogy minél többen adományozzunk a nemes cél érdekében, hiszen akiknek adományoznak, azoknak nagy szüksége van arra, hogy bármiféle támogatást kapjanak.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest