Heteken belül dönthet az ügyészség a jobbikos Farkas Gergely elleni vádemelésről, miután a nyomozás érdemi része véget ért – értesült a Magyar Nemzet. Lapunkat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője arról tájékoztatta: a Farkas Gergellyel szembeni, a választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban a jobbikos politikusnak biztosították az iratmegismerést. Costopulos Orestis közölte: az ügyészség az érdemi döntésről közleményben tájékoztatja a nyilvánosságot.

Ismert, a Jobbik politikusa még a 2018-as országgyűlési választások előtt hatszázezer forintot ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza az országgyűlési képviselő-jelöltségtől. A kettejük beszélgetéséről nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a kiskunhalasi választókerületben (Bács-Kiskun 5.) induló Farkas azt fejtegeti, hogy minden szavazatra szüksége van, ezért szeretné az LMP-s visszalépését. Midi Melániának ugyanis még annyi esélye sincs legyőzni a fideszes képviselőt, mint a jobbikos indulónak.

Midi Melánia azzal hárította el a kérést, hogy végigcsinálta az ajánlásgyűjtést, ráadásul megrendelte a plakátokat, szórólapokat, s ez legalább hatszázezer forintos kiadást jelent, amit az államtól kapott egymillió forintból fizet, ám visszalépés esetén értelemszerűen nem jár a pénz.

Farkas ennél a pontnál veti fel: „Ha kifizetjük, akkor visszalépsz?” Az LMP-s jelölt, visszautasítva az ajánlatot, meg is jegyezte: „Ez kicsit azért erős volt.” A jobbikos utólag azzal magyarázta ajánlatát, hogy nem volt komoly, a hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el, a Fidesz azonban a választás rendjének megsértése és korrupció gyanúja miatt feljelentést tett a politikus ellen, és a KNYF által folytatott nyomozás részeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványára az Ország­gyűlés márciusban felfüggesztette a képviselő mentelmi jogát.

Jakab Péter, a párt akkori szóvivője az Index.hu-nak azt mondta, képviselőtársának a visszalépésre és a hatszázezer forintnyi költség kifizetésére vonatkozó megjegyzése komolytalan volt, „ezért Polt Péter a viccet vizsgálja”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest