A település orvosai által összeállított 31 tételből álló lista eszközei hamarosan beszerzésre is kerülhetnek, a fejlesztésnek köszönhetően pedig egyes vizsgálatok helyben is elvégezhetőek lesznek.

Több pályázatot is benyújtott Nagylak Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében, melynek kapcsán közművelődési színtérrel kapcsolatosan eszközökre, illetve a fűtés korszerűsítésére és egy közművelődési szakember egyévi bérére is pályázott a település, illetve egy másik pályázat az orvosi ellátást célozta meg, az orvosi rendelő bővítésére és orvosi eszközökre nyújtottak be pályázatot, utóbbira 2 999 488 forintot kapott az önkormányzat a sikeres pályázatnak köszönhetően – tudtuk meg Locskai Zoltántól.

– A pályázat benyújtása előtt az orvosaink összeállították egy eszközlistát, amire benyújtottuk a pályázatot. Pontosan 31 tételt tartalmazott, ennyi fajta eszközt szeretnénk beszerezni, ezek között vannak nagy értékű eszközök is. Inkább azokat célozták meg az orvosaink, amelyek ahhoz szükségesek, hogy külön fajta vizsgálatokat itt helyben, Nagylakon az orvosi rendelőben el tudjanak végezni, így adott esetben nem kell bemenni Makóra – hangsúlyozta a polgármester, aki továbbá elmondta: 945 ezer forint értékű boka/kar index mérő és 212 ezer forint értékű vizeletvizsgáló is beszerzésre kerül, de számítástechnikai eszközöket és nyomtatót is tartalmaz a lista.

A polgármester örömét fejezte ki a nyertes pályázat kapcsán, amelynek összegét hamarosan meg is kapják az önkormányzat számlájára, amelyet követően be is szerzik az eszközöket. Locskai Zoltán továbbá kiemelte, mindegyik meghirdetett programban szeretnének elindulni, van olyan, amellyel tartaléklistára kerültek, de nem adják fel a reményt és bíznak benne, hogy az is pályázattá fordulhat, illetve a még nem kiírt pályázatokra is készülnek – a polgármester ennek kapcsán kiemelte a temető rendbetételét, korszerűsítését és az utak fejlesztését.

 

 

Borítókép: Locskai Zoltán a tavaly októberben megnyílt fiókgyógyszertár bejáratánál – archív fotó

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest