Kiszélesítették a Sírkert utca autóútját, kihirdették a homlokzatfelújítási támogatás nyertes pályázóit, kezdetét vette a Magyarok Kenyere programra való gyűjtés – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

5 millió forintból készült útpadka a Sírkert utcában: a 600-600 méteres szakasz 40 centiméter széles pótlására azért is volt szükség, hogy a megnövekedett forgalmat jobban elbírja az utca.

Kihirdették a homlokzatfelújítási támogatás nyertes pályázóit: a pályázati felhívásra határidőig 11 ingatlanra vonatkozóan adtak be érvényes pályázatot, a nyertes pályázók névsorát közösségi oldalán osztotta meg Farkas Éva Erzsébet.

Idén kilencedik alkalommal kerül sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete és egyúttal immár a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége által a Magyarok Kenyere program jótékony adománygyűjtésére. Csongrád megyében szerdán, azaz július 24-én, nyolc ponton adhatják le a gazdák betakarított terményeiket.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd hétfőn megkezdte a csúcsmászást és a hét közepén érheti el a K2 csúcsát, látva az időjárási ablakot, ami szélcsendet és csapadékmentes légkört jelent.

A hétvégén a rendőrök több mint 20 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, többek között egy Bentley Continental GT típusú személyautót is.

Hat bronzérmet szerzett a magyar egyetemi válogatott a sárkányhajósok Európa-bajnokságán Moszkvában. A hajóban a Szegedi Tudományegyetem 8 hallgatója mellett pécsi és kaposvári egyetemisták küzdöttek az érmekért. A csapat nemrég érkezett haza a 2019 European Dragon Boat and Club Championship elnevezésű versenyről.

Jövőre korszerűbb és hatékonyabb rendszer váltja fel az OKJ-s képzést: a korábbi hírekkel ellentétben mégsem úgy alakítják át a szakképzést, hogy radikálisan csökkentik a választható szakmák számát, ehelyett az egész Országos Képzési Jegyzéket megszüntetik, és egy teljesen új, korszerűbb rendszert állítanak fel.

A mai napot pedig a Clash dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest