Július 1-étől lehet igényelni a családvédelmi akcióterv új elemeit, az elmúlt három hét tapasztalatairól a megyei kormánymegbízott számolt be a Promenádnak. Juhász Tünde elmondta, még számukra is meglepő milyen komoly érdeklődés van a támogatások iránt.

Mintegy három hete lehet igényelni a Kormányablakokban a kormány családvédelmi akciótervének négy új elemét, ezzel kapcsolatosan rengetegen keresik fel a hivatalt a megyében is, mondta el portálunknak a kormánymegbízott.

Juhász Tünde kiemelte, egyértelműen a legnépszerűbb elem a babaváró támogatás, amely iránt 1391 kérelem érkezett be a megyében. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) kiterjesztett formáját 339-en, az autóvásárlási támogatást 295-en igényelték. A családvédelmi akcióterv negyedik pillére pedig a gyermeket vállaló családok számára már meglévő jelzáloghitelből elengedés, amely esetében a második gyermek után 1 millió forint, a harmadik után pedig 4 millió forint a jóváírt összeg, tette hozzá.

– Ez összesen több mint 2200 igény, még számunkra is meglepően magas szám. – fogalmazott a kormánymegbízott.

Juhász Tünde arról is beszámolt, hogy július 1-étől már minden egyes Kormányablakban elérhető az Európai Betegbiztosítási Kártya kiállítása, mint új szolgáltatás, amelyre korábban csak Hódmezővásárhelyen és Szegeden, valamint egy-egy előre meghirdetett napon más településeken volt lehetőség. Ebből a megyében az elmúlt három hétben közel 4000-et igényeltek.

Borítókép: Archívum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest