Az 1. választókerületben is jól haladnak a járdaprogramhoz kapcsolódó munkálatok: Justh Gyula utcában is szinte kész van az új gyalogút. A munkálatokat csak a kánikula tudja befolyásolni.

Kovács Sándor képviselő körzetében négy szakaszon újulhatnak meg a járdák: kedd délelőtt a képviselő Czirbus Gábor alpolgármesterrel közösen a Justh Gyula utcai munkálatokat nézte meg. Mint ahogy ismeretes, idén 160 millió forintot tudtak a költségvetésből a gyalogutakra fordítani, amely 20-20 millió forintot jelent körzetenként. Kovács Sándor elmondta, közel 1080 négyzetméternyi járda újul meg az 1. számú választókerületben.  

– Nemcsak járdaprogram és közmunkaprogram keretin belül épülnek járdák, hanem nagy beruházásokhoz kapcsolódóan is. Gondolok itt például a Csipkesor és a Deák Ferenc utca rehabilitációjára, hiszen mindkét program keretén belül hosszú és széles járdák épületek – fogalmazott Kovács Sándor.

A Justh Gyula utcai munkálatokat VKÉZ Építő és Szolgáltató Bt. végzi. Varga Zsolt ügyvezető elmondta, ütemterv szerint halad a munka: július 1-jén kezdtek hozzá és várhatóan a héten végeznek is ezzel a szakasszal. A Síp utcával már kész is vannak, ezt követi majd az Attila és a Váradi utca.

– Problémák egyáltalán nincsenek. Az aszfalt felverése hajnalban könnyebb volt, aztán ahogy melegedett, elkezdett hajlani, ezért nehéz volt vele dolgozni. Eléggé meleg van, már ahhoz, hogy aszfaltot bontsunk, körülbelül 9 óráig tudjuk azt a feladatot megcsinálni – mondta Varga Zsolt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest