Hírek Makó

Több állomásos túraútvonal mutatja majd be a város turisztikai látványosságait

Az “Igazgyöngyök útja, Makó” elnevezésű nyertes európai uniós projektünk keretében városunk organikus építészeti emlékei válnak élményt nyújtó turisztikai látványosságként bemutathatóvá – osztotta meg közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet.

– Látogathatóvá válnak sajátos családbarát pihenőparkok, tematikus játszóterek; több állomásos túraútvonal jön létre művészeti alkotásokkal, amelyek kapcsolódnak már meglévő turisztikai attrakciókhoz. A különböző városrészekben makoveczi stílusjegyeket hordozó touch-infó oszlopokat helyezünk el, melyeken keresztül az adott városrész helytörténeti, épített, kulturális és vallási történetét ismerhetjük meg. A túraút központja a nagy múltra visszatekintő Korona épülete, melynek földszintjén és félemeleti szintjén kialakításra kerül egy sajtószobával ellátott turisztikai információs központ, valamint szatócsbolt, ahol helyi beszállítók ajándéktárgyait, feldolgozott termékeit fogják értékesíteni; továbbá ugyanitt helyet kap egy attraktív elemekkel bővített, multimédiás eszközökkel felszerelt többfunkciós kiállítótér, mely művészeti szalonként fog üzemelni; de fotópont és csendszoba is várja majd a betérő látogatókat. A projekt megvalósulásával Makó kulturális adottságaira építő új vonzerőt hozunk létre, illetve a meglévő vonzerő tényezőket fejlesztjük tovább. Közös célunk, hogy a városunkba érkező vendégek tartózkodási idejét meghosszabbítsuk, a helyi beszállítókat bekapcsoljuk a turizmusba, és egész évben látogatható kulturális programokat hozzunk létre. A kivitelezési munkálatokra vonatkozóan az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság megindította a közbeszerzési eljárást. – áll a bejegyzésben.

Az "Igazgyöngyök útja, Makó" elnevezésű nyertes európai uniós projektünk keretében városunk organikus építészeti emlékei…

Közzétette: Farkas Éva Erzsébet – 2019. július 21., vasárnap