Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Székelykapun át vezet út a makói kempingbe, harmincszoros magyar bajnoki címre gyúr Sebők Árpád, tizenegy védelem alatt álló épület felújítását támogatja a város – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Különleges bejárat fogadja mostantól a népszerű Maros-parti szálláshelyre érkezőket. A tölgyfából készült míves székelykapu Réti Zoltán erdélyi fafaragó mester keze munkáját dicséri.

Sebők Árpád veterán atléta legutóbb Budapesten versenyzett a Szenior Bajnokságon, ahol 400, 800 és 1500 méteres futószámban indult, illetve a magasugrásra is nevezett. 2 arannyal és 3 ezüsttel zárta a bajnokságot. A veterán atléta harmincszoros magyar bajnoki címre gyúr.

Az önkormányzat korábban pályázatot hirdetett helyi egyedi vagy utcaképi védettségű, illetve a belvárosban vagy műemléki környezetben álló épületek homlokzat felújításának támogatására. A legutóbbi rendkívüli ülésen döntöttek a pályázókról, a képviselők minden jelentkezést elfogadtak.

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően Apátfalván is ingyenes gyermektáborokat tudott szervezni az önkormányzat. Ezen a héten a Szigetházban művésztáboron vehettek részt a gyerekek.

Visszafogottságra intett Magyarországgal kapcsolatban az Európai Bizottság leendő elnöke, Ursula von der Leyen. Egy interjúban a német politikus elmondta, a közép- és kelet-európai országokban sokaknak az az érzésük, hogy az unióban nem fogadják el őket teljesen. Mindez jó hír a magyar kormánykoalíciónak, a Fidesz—KDNP tizenhárom képviselője támogatta Von der Leyen megválasztását.

A mai napot pedig a Cloud 9+ dalával indítjuk!