Hírek Makó Sport

Harmincszoros magyar bajnoki címre gyúr Sebők Árpád

Sebők Árpád veterán atléta legutóbb Budapesten versenyzett a Szenior Bajnokságon, ahol 400, 800 és 1500 méteres futószámban indult, illetve a magasugrásra is nevezett. 2 arannyal és 3 ezüsttel zárta a bajnokságot.

– Szögre akartam akasztani a futócipőt, de nincs szögem és így egy darabig még a lábamon marad – mesélte Sebők Árpád veterán atléta, aki nemrég a budapesti Ikarus pályán vett részt Szenior Bajnokságon és ezzel a versennyel szerette volna lezárni sportkarrierjét.

A szabadtéri nemzetközi versenyen rengetegen vettek részt, a létszámon még Sátor László, a Szenior Atlétikai Szövetség alelnöke is meglepődött ezen. Árpád főleg futószámokban indul, így most sem volt másképpen, hiszen 400, 800 és 1500 méteren nevezett, azonban bemelegítésképpen a magasugrásban is indult – amelyet meg is nyert.

– Talán ez volt a legértékesebb győzelmem, mivel erre rákészültség nélkül indultam. Úgy voltam vele, hogy „amire képes vagyok” és sikerült is megnyernem, aminek nagyon örülök – mesélte a veterán atléta, aki 2 arany- és 3 ezüstéremmel térhetett haza.

A számok egymás után jöttek, volt, hogy csak 9 percet tudott pihenni a sportoló. Azonban a sűrű program ellenére is két, magyar bajnoki címet szerzett Árpád. Most a 75-80 éves korosztályban indult és ezzel szerette volna befejezni a versenyzést. Azonban a szponzorok és új drukkere hatására úgy döntött, folytatja, sőt: újabb célt tűzött ki maga elé, hiszen harmincszoros magyar bajnok szeretne lenni.

Idén tavasszal egy zárt pályás versenyen már indult, ahonnan két ezüst- és négy aranyérmet hozott el. Árpád a jövő évre koncentrál, így szintfenntartó edzéseket fog végezni az év elkövetkező szakaszában.