Ahogyan portálunk is beszámolt róla, idén újra 160 millió forintból újítanak meg járdákat a városban, amelyek szakaszait a körzetek képviselőivel történt egyeztetések után jelölték ki. A négyes és az ötös választókerületben is zajlanak a munkálatok.

Mint dr. Hadik György elmondta, a négyes választókerületben 1045 méter járda újul meg, a munkálatok pedig a vége felé járnak már. A képviselő kiemelte: az elgondolás az volt, hogy az elkezdett szakaszokat befejezik, illetve a Honvéd utcai felújítás kapcsán elárulta, egy gyerekkocsit toló anyuka láttán azt érezte, azonnal meg kell csinálni, mostanra pedig készen is van a korábban nehezen járható szakasz.

A Patai tér szélső szakasza is megújul az idei járdaprogramban, ahol gyermek-rajzversenyek és kiállítások is helyet kaphatnak majd, illetve két játékelem is elhelyezésre került – mondta el a képviselő.

A négyes választókerületben idén folytatják a Toldi utcát, amely 670 négyzetmétert jelent az idei évben, itt térköves járda kap helyet, de most először betonos járdát is építenek a Patai téren és a Honvéd utcában, az Aulich és a Királyhegyes utcai szakaszon – tudtuk meg Szabó Istvántól.

– Itt úgy állunk, hogy nagyjából ennek a szakasznak a felénél túlvagyunk, szerintem ki fogunk érni az utca végére jövő héten, aztán már csak az utolsó szakaszunk marad a Toldin, amit augusztusban kényelmesen be tudunk fejezni – emelte ki a Szabókert Plusz Kft. ügyvezetője.

Az ötös számú választókerületben az idei évben négy járdaszakasz újul meg; 3 Gerizdes városrészben, egy pedig a belvárosban – tájékoztatott Marosvári Attila, aki továbbá elmondta, a belvárosi részben már kész van a Rákóczi utca kisebb szakasza, amelyet azért tartott fontosnak, mert az optikai hálózat fektetése miatt iszonyú állapotú volt a járda. Gerizdesen jelenleg is zajlanak a munkálatok, a Cserje utcán már a bontások megtörténtek, a Harmat utcán is járda épül a játszótér mellett. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy a korábbi járdafelújítások, járdaépítéseket folytatva zajlik a járdaprogram, illetve kiemelte az Aradi utcát is, amelynek felújítása nagyobb forrást igényelne majd.

Az idei évben a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. is részt vesz a járdaprogramban. Mint Nagy Nándor ügyvezető elmondta, négy járdát építenek a választókerületben; a Rákóczi utca 112 méteres és a Harmat utca 120 méteres szakasza már elkészült, a két nagyobb részen pedig jelenleg zajlanak a munkálatok. A kivitelezés pedig jól halad, ha az időjárás vagy más nem szól közbe, akkor idő előtt elkészülhetnek a szakaszok – tudtuk meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest