Belföld Hírek

Menczer Tamás: A kerítés ott marad, ahol van – videó

A migráció nem egy megoldott kérdés, a migráció a probléma – jelentette ki szerdán a Facebookon közzétett nyilatkozatában a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás ezt arra reagálva közölte, hogy Felipe González Morales, az ENSZ-jelentéstevője közleményt adott ki magyarországi vizsgálódásáról. Ebben az államtitkár szerint a jelentéstevő bírál bennünket azért, mert a migrációra biztonsági kockázatként tekintünk. Ennek kapcsán az államtitkár emlékeztetett, hogy mintegy 30 terrortámadás történt, melyen több mint 300-an meghaltak, több mint 1300-an megsérültek. Láttunk párhuzamos társadalmakat és számos egyéb bűncselekményt is – tette hozzá.

 

 

 

Az ENSZ jelentéstevője bírál minket azért is, mert a migrációs válságról, migrációs krízisről beszélünk – folytatta Menczer Tamás, kiemelve: azért beszélünk erről, mert ez az igazság. A migráció nem egy megoldott kérdés, a migráció a probléma. Jelenleg is a legóvatosabb becslések szerint is 30-35 millió olyan ember él Európa keleti és déli szomszédságában, akik bármikor hozhatnak olyan döntést, hogy elindulnak Európa felé – hangsúlyozta az államtitkár.