Hírek Makó

Megnyílt a makói strand

Mivel a víz minősége és szintje is megfelelő, ezért csütörtökön megnyitották a Maros-parti szabadstrandot a fürdőzők előtt. Minden nap 10 órakor nyit a strand.

Bár a megszokottnál később, de a mai naptól kezdve lehet fürdeni a Marosban, a kijelölt fürdőhelyen. Ahogy Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, idáig a magas vízállás miatt nem tudták megnyitni a szabadstrandot. A meder- és vízminta vizsgálata és eredménye után lehetett csak átadni a fürdőzők a vizet, így immáron hivatalosan lehet a folyóban fürödni.

– A vízállástól függ majd a víz környezet, például a homokpadok kialakulása, illetve az is, hogy milyen hosszú strandszezonunk lesz. Ha visszatér a magasabb víz, akkor lehet arra precedens, hogy le kell zárni a strandot – fogalmazott Nagy Nándor.

Az ingyenes szabadstrand minden nap 10 és 19 óra között várja a fürdőzőket és a kikapcsolódni vágyókat, azonban ezen a vasárnapon – július 21-én – zártkörű rendezvény miatt zárva lesz Az ügyvezető kiemelte, mindenkit arra kérnek, hogy csak a kijelölt helyen fürödjenek, ugyanis a folyó még a jó úszók számára is veszélyes lehet – azonban működik úszómentő szolgálat a szabadstrandon is.

A szabadstrand Toldi János képviselő körzetében található. A megnyitás után elmondta, minden fürdővárosnak fontos, hogy a strand is kihasznált legyen. A fürdőzés mellett a Kalandpart is sok szórakozást nyújt mindenki számára.