Makó Ország-világ Sport

Tűző napon és jégesőben is versenyzett a makói terepfutó

Panyor Krisztina terepfutó múlt hétvégén a Börzsöny Trail versenyen vett részt, ahol a szélsőséges időjárás ellenére a második helyen futott be. A hosszú és kimerítő távon egymást segítették a futók.

Július 14-én a Börzsönyben bizonyított Panyor Krisztina terepfutó, amely a Nyúlcipőbolt Trails sorozat második állomása volt. A makói versenyző az áprilisi Mecsek Trailen már részt vett, most pedig a Börzsönyben az L-távon állt rajthoz Diósjenőnél, amely 35 kilométeres távot és 1560 méteres szintkülönbséget jelentett. 

–  A női mezőnyben összesen 45-en álltunk rajthoz. 4 óra 11 perc 30 másodperc alatt sikerült célba érnem, amellyel a második helyezést értem el. A verseny maga eléggé kalandos volt, mivel kaptunk hideget és meleget is: az elején tűző nap volt a faluban, utána kaptunk áztató záport, majd a verseny utolsó harmadában, Csóványos környékén pedig jégesőt – mesélte élményeit Krisztina. – A verseny nagyon jól ment, végig nagyon jó erőben éreztem magam.

A dobogón három magyar hölggyel állt a pódiumra, de egyedül Krisztina volt az, aki Magyarországon él: az első helyezett Németországban, a harmadik helyezett pedig Ausztriában él, így nekik a felkészülés könnyebb, a magas hegyeken való edzések miatt.

A Dél-Alföldről Krisztina mellett testvére, illetve még Orosházáról és Szegedről vettek részt futók a Börzsöny Trailen. A versenyzők a hosszú távon nem ellenségek, hanem ellenfelek, akik segítenek egymásnak, ha kell: akár magnézium-, vagy sótablettával, vagy bíztató szóval, de a tanácsadás és eszmecsere sem marad el.

Krisztina következő nagy versenyére, az augusztusi OCC-re készül, októberben pedig a Nyúlcipőbolt Trails sorozat harmadik futamán, a Mátra Trailen vesz részt.

Képek: Facebook/Terepfutas.hu.