Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Minden eddiginél szélesebb körben indul a Magyarok Kenyere program, kipróbálható a Ménesbírtok méltán “híres” Ladája, a mentők történetének legnagyobb eszközbeszerzése valósult meg – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence segítőkész magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

Nem mindennapi lehetőséget hirdetett meg weboldalán a térség országgyűlési képviselője: a jelentkezők egy kétórás program keretében próbálhatják ki a Lada Nivát, miközben bármiről beszélgethetnek a politikussal.

Közösséget is épít az Ezerjófű Egyesület: a tagok elhivatottsága nem csak az ismeretátadásban, az értékmegőrzésben merül ki. 2017-ben bekerült az egyesület ismeretterjesztő tevékenysége, maga a kert, a Megyei Értéktárba, mint regionálisan nagy jelentőségű, kiválóan gondozott, gyógynövény kert.

A mentők történetének legnagyobb eszközbeszerzése valósult meg: összesen mintegy 1,6 milliárd forintból kerültek beszerzésre eszközök.

Békés, Somogy, Baranya, valamint Csongrád megyére is kiterjesztette a kormány július 1-jétől a munkaügyi hivatalok hatékonyságát növelő reformprogramot, amely a foglalkoztatási osztályok és a munkaadók, illetve az álláskeresők közötti szorosabb együttműködésen alapul – közölte a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára Szegeden.

MSZP-Jobbik: egy a tábor, egy a szekér – sajtótörténeti pillanat Makón, hogy a két párt elnöke közösen áll ki és bejelenti az összefogást, miközben még egy évvel ezelőtt sem volt felhőtlen a viszony. Mostanra viszont már nem MSZP és Jobbik van, hanem közös, független jelöltek. Később döntik el, hogy melyik polgármester-jelölt mögé állnak, a DK-val való megállapodás értelmezése azonban nem egyértelmű.

Orbán Viktor és V4-ek által is támogatott Ursula von der Leyent választotta meg az Európai Parlament többsége a következő öt évre az Európai Bizottság élére. A politikus 383 voksot kapott, míg 327-en ellene voksoltak. Az Európai Bizottság új vezetője keddi jelölti beszédében egyébként azt mondta, az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen.

A mai napot pedig Dallos Bogi legújabb dalával indítjuk!