Hírek Külföld

Feltételesen szabadlábra helyezett migráns erőszakolt meg egy svájci nőt

Egy 32 éves menedékkérőként érkezett migránst ezúttal kilenc év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a zürichi bíróság erőszakos bűncselekmény, testi sértés és magánlaksértés miatt. A bírósági döntés értelmében a büntetés letöltése után a migránst 15 évre kiutasítják Svájcból. Az erőszakolót ezt megelőzően összesen tizenegy alkalommal ítélték el Svájcban, Olaszországban pedig négy kétes ügye volt – írja az Origo.

Az ügy szálai egészen 2018 szeptemberéig nyúlnak vissza, amikor a migráns behatolt egy fiatal nő zürichi lakásába, és megerőszakolta – írja a 20minutes.ch című francia nyelvű svájci lap.

A migráns később elismerte, hogy a bűncselekmény pillanatában a lakásban tartózkodott, de tagadta a nemi erőszakot.

A bíróság ennek ellenére úgy ítélte meg, hogy a nő meggyőző és hiteles vallomást tett, ráadásul az erőszak tényét több orvosszakértői vizsgálat is megerősítette.

A migráns által előadottak ezzel szemben ellentmondásosak és zavarosak voltak.

A bíróság az ítéletben kiemelte, hogy a tettes előre eltervezte a bűncselekményt, hidegvérrel erőszakolta meg áldozatát, ezt követően még a nyomokat is igyekezett eltüntetni, majd Olaszországba akart átszökni, amit a hatóságok sikeresen megakadályoztak.

A 20minutes szerint a migránsnak egyébként súlyos bűnügyi aktája gyűlt össze: két év alatt tizenegyszer ítélték el Svájcban, Olaszországban pedig 2011-2014 között négyszer került összetűzésbe az igazságszolgáltatással.

A mostani ügy kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a magát menekültnek hazudó migráns a zürichi nemi erőszak elkövetése során is feltételesen szabadlábon volt.

A bíróság ítélete meghozatalakor többek között arra is hivatkozott, hogy a migráns veszélyt jelent a közbiztonságra nézve, ezért 15 évre kiutasította Svájc területéről.