Farkas Éva Erzsébet a kivitelezővel járta be ma a makói piacot, a csarnokok nagy része már befedve, jövő héten elkezdik az aszfaltozást, ami az utolsó szakasz. Augusztus elején lakossági fórumon tájékoztat az önkormányzat a visszaköltözésről.

Ezen a héten befejezi a munkálatokat a piacon a kivitelező, és elhagyják a munkaterületet, derült ki a mai sajtótájékoztatón. A beruházás utolsó fázisa az aszfaltozás lesz, ami jövő héten kezdődhet, mondta el Farkas Éva Erzsébet. A polgármester ezzel együtt minden makóinak, és elsősorban az árusoknak megköszönte a türelmét, és elnézést kért a csúszásért, de mint mondta fontosnak tartották, hogy a lehető legjobb kivitelezés valósuljon meg.

A piac beruházás befejezése eredetileg május 31. lett volna, ám a munkálatok közben kiderült, hogy a közművek nagy része még véletlenül sem ott van a föld alatt, ahol a tervek szerint lenniük kellett volna, ami sok fejtörést okozott a kivitelezőnek.

– Felvettük a kesztyűt, a kollégáink rugalmasan és gyorsan oldották meg az eléjük kerülő akadályokat, így a módosított határidő előtt befejezzük a munkát. – mondta el Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

Kovács Sándor kiemelte, amikor a legutolsó piac felújítás volt Makón, akkor még ő volt a vezetője, így pontosan ismeri az ezzel járó problémákat, és rengeteg bírálatot. Az önkormányzati képviselő elmondta, véleménye szerint illik figyelembe venni, hogy nem egy magánház felújításáról van szó, hanem egy nagyon komoly, mintegy 400 millió forintos beruházásról, ezért egyértelmű, hogy nem megy minden egyik pillanatról a másikra. Az elkészült új piac viszont sokkal komfortosabb, és szebb lesz, mint a régi.

A Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint, bár megszerették a vásárlók is az ideiglenes piacot, de azért az igazi helye mégiscsak a Deák Ferenc utcán van, ezért várják a visszaköltözést. Farkas Éva Erzsébet arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat augusztus első hetében egy újabb lakossági fórumot fog tartani, amelyen részletesen beszámolnak a visszaköltözés menetéről.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest