Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Kezdje a napot velünk!

Drog és gyógyszer hatása alatt állt a Horvátországban balesetet okozó BMW sofőrje: a balesetben magyarok is súlyosan megsérültek. Közepes minőségű lehet idén a termés: a repce gyengébb lett a tavalyinál, árpából is voltak rosszabb tételek, a búzatermés a kedvezőtlen toxinhelyzet ellenére megfelelő. 20-30 ezerrel nőt a parlagfűre allergiások száma: a parlagfűre allergiások jelentős része a fiatal, még felnövő generációból kerül ki.

Több mint 100 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás: az ország 418 településén, valamint négy Budapesti kerületben. Július 15-től igényelhető a méhészek új, jövedelempótló támogatása: az Agrárminisztérium 600 millió forintot különített el az új konstrukcióra. Zenével bővül az Életrevalók tábor.

Zenével bővül az Életrevalók tábor – Makó Híradó

Tavaly szervezte meg első alkalommal Szentpéteri Csilla zongoraművész és Nadobán Zsuzsanna tanító az Életrevalók táborát, ahol a gyerekek belekóstolhattak az élet minden területébe. Idén is nagy sikere van az elfoglaltságnak, amely zenei kurzussal bővül. Nagy sikere volt az első Életrevalók tábornak, amelyet Szentpéteri Csilla zongoraművész és Nadobán Zsuzsanna tanító álmodott és szervezett meg.

Ma már nem kell félnünk az esőfelhőktől: napközben csak egy-egy kóbor felhő árnyékolhatja el a napot. 

A napot kezdjük a Viszlát nyárral!