Makó Színes

Zenével bővül az Életrevalók tábor

Tavaly szervezte meg első alkalommal Szentpéteri Csilla zongoraművész és Nadobán Zsuzsanna tanító az Életrevalók táborát, ahol a gyerekek belekóstolhattak az élet minden területébe. Idén is nagy sikere van az elfoglaltságnak, amely zenei kurzussal bővül.

Nagy sikere volt az első Életrevalók tábornak, amelyet Szentpéteri Csilla zongoraművész és Nadobán Zsuzsanna tanító álmodott és szervezett meg. A nyári elfoglaltságban Fülöp-Szentpéteri Kristóf, a zongoraművésznő fia is közreműködött. A sikerre való tekintettel idén is megszervezték a tábort, amely a héten kezdetét vette: a várt létszám jóval meghaladta a tavalyit is. Szentpéteri Csilla elárulta, azért is fontos ez a tábor számára, ugyanis a 6-14 éves korú gyerekeket az életre nevelik: megismerkednek a természetvédelemmel, kvízeken vesznek részt, a bolti vásárlást is kipróbálhatják 300 forintból, Makó nevezettségeit is megtekintik, továbbá a rendvédelmi szervek munkájába is betekinthetnek.

– Mivel tavaly nagyon jól sikerült a táborunk, úgy gondoltam, idén bővítsük ki: a Zöldházban tarjuk meg az első makói zenei kurzusomat. Érdekes lesz felvinni az emeletre a zongorát, de nagyon szeretem a különleges helyszíneket. Azért is szerettem volna idejönni, mivel itt a természetben vagyunk, így minden foglalkozás után különböző sportokra, hatalmas számháborúzásra, bringázásra van lehetőség és a Maros-partra is átmehetünk, hiszen egy ugrásnyira van – fogalmazott Csilla.

A táborba olyan gyerekeket várnak, akik szeretik a kamarazenét is. Nincs kikötés, milyen hangszeren kell játszatni: a lényeg, a közös zenélés öröme. A tervek között szerepel a zenére való alkotás is, amelyeket a tábor végén a Zöldháznál állítanak ki egy zárógála keretén belül.