Hírek Külföld

Migráns verte szét a bajor befogadóközpont munkatársainak autóit – videó

Szerda reggel egy 19 éves nigériai migráns szétverte az egyik donauworthi (Bajorország) befogadóközpont munkatársainak az épület előtt parkoló autóit, számolt be róla a Bild című német újság alapján az Origo.

A nigériai migráns szinte őrültként tombolt a parkolóban, egy Audi motorháztetőjéről ugrott át egy Opelére, fadoronggal ütötte, szétverve ezáltal az autókat. A videón jól hallható az egyik alkalmazott kiáltása is: Ne, az az én autóm!

 

 

Eközben a nigériai migráns épp az ő autójának szélvédőjét törte össze. A donauworthi migránstáborban, amelyet egy régi katonai kaszárnyában alakítottak ki, jelenleg is 750, döntően Nigériából és Törökországból érkezett migráns tartózkodik.

Alexandra Reinhardt, a befogadóközpont vezetője elmondta a Bildnek, hogy a vandál migráns egy korábbi lakójuk, akit már régóta ismernek. Most már nem él a táborban, valószínűleg az ellenőrzést megkerülve, a kerítésen áttörve jutott be korán reggel, és senki sem vette észre. A nigériai migráns ez idáig ellentmondásos és értékelhetetlen információkat közölt rendőrségi kihallgatása során.

A 48 éves Sybille Jakob, aki 2015 óta dolgozik migránsokkal a bajorországi Donauworthban, elmondta, hogy szerinte a vandál migráns vissza akart térni Nigériába, de nem engedték meg neki, így csalódottságának és dühének adott hangot az elkövetett barbár cselekménnyel.

Borítóképünk illusztráció.