Hírek

Gazdasági dinamizmusban Magyarország Európa vezetőjévé vált

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár a költségvetéssel kapcsolatos kérdésekről beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezetővel.

Ön, szakemberként milyen tendenciákat lát, mi következik a költségvetés alakulásából? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Magyarország jól teljesít, anyagi biztonságban vannak a családok, a vállalkozásokat övező közgazdasági környezet kiszámítható. Olyan beazonosítható kockázat, amely akár a 2019-es akár a 2020-as költségvetési évre leselkedne egyszerűen nincsen. Mindezekből az következik, hogy az a fajta gazdasági dinamizmus és költségvetési egyensúly, amelyek az elmúlt évben kialakultak az továbbra is fönntartható, sőt azt kell mondjam a költségvetési egyensúly még fokozható is, tehát tovább javítható. Azt hangsúlyozva, hogy 10 év alatt a magyar államadósság GDP arányosan 20 százalékkal csökkent. Ez egy óriási teljesítés, egy korábban külső erőforrásokra szoruló, gyenge gazdaságpolitikával rendelkező ország számára. Tehát itt egy markáns irányváltás történt 2010-ben. Az eredmények igazolják a gazdaságpolitikát, Magyarország gazdasági dinamizmusban, pénzügyi egyensúlyban Európa vezető országává vált. – reflektált Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár.

 

Forrás: hirtv.hu | Borítókép: illusztráció