Hírek Térség Top

Pályázatból lettek ingyenesek a kiszombori nyári gyerektáborok

Kilenc megyei település közösen pályázott és nyert azon a pályázaton, mely jóvoltából Kiszomboron a helyi önkormányzat támogathatja az összes nyári gyerektábor, mely így térítésmentes és még az étkezésért sem kell(ett) fizetni se a gyerekeknek, se a pedagógusoknak.

Maroslele, Apátfalva, Magyarcsanád, Kiszombor, Földeák, Óföldeák, Székkutas, Mártély és Mindszent települések közösen, konzorciumként pályázatot nyújtottak be és támogatásban részesültek az EFOP-1.5.3-16-2017-00025 kódszámú, „Közösségi szolgáltatások minőségének fejlesztése Csongrád megyében” elnevezésű projekt megvalósítására.

Az eredményes, azaz nyertes pályázatnak köszönhetően a kiszombori önkormányzatnak lehetősége nyílt napközis tábor szervezésére. A tábor teljes mértékben ingyenes. A pályázat fedezi a kísérők, felügyelő pedagógusok megbízási díját, naponta háromszori étkezést (mind a gyerekeknek, mind a pedagógusok számára).

Annak érdekében, hogy a táborban részvevő gyermekek tartalmasan töltsék el idejüket, társasjátékokat, sporteszközöket, kreatív eszközöket is vásároltak részükre.

A pályázat lehetőséget adott minden héten egy-egy kirándulás megszervezésére. Az ezzel kapcsolatos költségek (azaz az utazás, illetve a belépőjegyek) szintén a pályázatból finanszírozhatóak.

A programelem sikeres megvalósítása érdekében a kiszombori önkormányzat együttműködik a helyi Dózsa György Általános Iskolával, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Körrel, a Kiszombor-Maroslelei Református Missziói Társegyházközséggel, valamint a helyi Közművelődési Könyvtárral, melyek mind-mind rendeznek – vagy már rendeztek – nyári táborozást.

Képünk a huszonkét résztvevő gyermekkel működött, és a múlt héten zárult, honismereti nyári táborban készült. Az ebben résztvevő gyerekek számára, a Móra Emlékév keretében minden nap valamilyen kézműves foglalkozást tartottak szakemberek vezetésével, illetve az utolsó, azaz az ötödik napon a csongrád-bokrosi westernvárosba kirándultak.