Hírek Makó Sport

Új eszközöket kapott a szövetségtől a makói tenisz egyesület

Mintegy félmillió forint értékben, gyerekeknek szánt eszközökkel gazdagodott az Ütős Sport Egyesület. Az önkormányzattal közösen lobbizva pályák építésére is kaptak ígéretet.

– Tavaly személyesen folytattam tárgyalásokat közösen az egyesülettel a Magyar Tenisz Szövetségnél több alkalommal, mostanra egy nagyon jó kapcsolat alakult ki a szövetség, az önkormányzat és az egyesület közt is. Kiemelten figyelnek a makói egyesület működésére és fejlődésére. – mondta el portálunknak az alpolgármester.

Czirbus Gábor hangsúlyozta, 2014-ben a városvezetés egy nagyon fontos döntése volt, hogy a korábban Makón nem igazán támogatott sportéletet javítsák, fejlesztve az infrastrukturális feltételeket is.

Az alpolgármester szerint nyitottak minden kezdeményezésre, amellyel a sport egyesületek keresik meg őket, példaként felhozva, hogy az önkormányzat segített az utánpótlás focicsapat új öltőző komplexumának megépítése, vagy éppen a kézilabda egyesülettel közösen a városi sportcsarnok felújításának ügyében is.

 

navigate_before
navigate_next

 

Az Ütős Sport Egyesület 2014-ben jött létre Makón, az utóbbi pár évben nagyobb hangsúlyt fektetnek a teniszoktatásra, most is éppen gyerektáborok zajlanak. Jelenleg több mint 50 tagjuk van, és folyamatosan fejlődnek, tudtuk meg az alelnöktől.

– Látják a városban, hogy ez az egyesület tevékenyen működik, sokan csatlakoznak, és még többen jönnének, ha lenne hely. Kinőttük a volt vízmű teniszpályát. – mondta el Kovács Gábor.

Éppen ezért a tenisz szövetséggel folytatott tárgyalások során ígéretet kaptak arra is, hogy új pályák építésére kapnak forrást, amelyhez az önkormányzat területet is biztosít a Tatár utcán, itt négy salakos pálya épülhet. 2018-ban 6 millió forint, míg 2019-ben 5 millió forint támogatás érkezett, ami bár a teljes beruházáshoz még kevés, de az elkezdéséhez nagyon jól jön.

Emellett nemrég gyerekeknek szánt eszközcsomag is érkezett hozzájuk. Az egyesület mintegy 500 ezer forint értékben kapott sporteszközöket, többek között 40 db ütőt, 60 labdát, és különböző mozgáskoordinációs eszközöket.

Kovács Gábor ezeknek azért is örül különösen, mert így már minden adott számukra ahhoz, hogy az egyesület az iskolai testnevelésbe is be tudjon csatlakozni, amivel Makón még több gyereket tudnak majd bevonzani magukhoz.