Hírek Külföld

Nem csökken a feszültség a nyugat-európai strandokon

Az elmúlt hetekben több fürdőt le kellett zárni Németországban, mert „fiatal férfiak” randalíroztak. A német sajtó nagy része következetesen „fiatal férfiakról” ír, azt nem teszik hozzá, hogy bevándorlókról van szó. Hasonló problémákkal küzd Svájc, a strandokon dolgozó vízimentők, főleg a hölgyek panaszkodnak arra, hogy zaklatják őket a „fiatal férfiak”. Ők ki merték mondani, hogy főként bevándorló-hátterű férfiakkal van baj – hangzott el az M1-en.

Sértegettek, köpködtek és fenyegettek – erről egy svájci vízimentőnő beszélt a helyi internetes újságnak. Alexandra Bürgi az észak-svájci Wil város strandján dolgozik, azt mondta: 4 migráns hátterű férfi megtámadta az öltözőjében. Szerinte azért, mert korábban nőként rendre utasította őket. Végül sikerült elmenekülnie és értesítenie a rendőröket.

A svájci vízimentők egyesületének elnöke úgy reagált: nem ez volt az első eset, számtalan panasz érkezik hozzájuk az ország szinte minden pontjáról. Michel Kunz szerint a női vízimentők teljesen ki vannak szolgáltatva a migránsok zaklatásának. Szerinte ugyanis ezek a férfiak egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy egy nőnek is lehet szava, ezért könnyen agresszívvá válnak.

 

 

Németországban ez a probléma már évek óta jelen van a strandokon és a fürdőkben. Egyre több helyen alkalmaznak biztonsági őröket, de sokszor rendőri segítségre is szükség van. Néha jönnek olyan csoportok, amelyek szeretnek provokálni vagy keresik a bajt. Nem érdemes velük vitatkozni, inkább hívjuk a rendőrséget – mondta egy kölni úszómester. A város fürdőszövetségének elnöke korábban arra emlékeztetett: az elmúlt években többször előfordult, hogy verekedés miatt kellett kiutasítani fürdőzőket.

Borítóképünk illusztráció.