Makó Színes

Kaktuszpárna is készül a könyvtár és a múzeum táboraiban

Számos táborral várja a kicsiket és a nagyobbakat is a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum a nyári időszakban; a héten a barkácsolás és az angol nyelv van a középpontban.

A Makovecz-könyvtárban jelenleg a Szorgos-kezek játszóház zajlik, ahol megannyi szép dolgot készíthetnek a résztvevők papírból, gyöngyből és fonálból, emellett pedig varrhatnak is. A napközis táborban 22 gyermek vesz részt, és mint Joó Zsoltnétól megtudtuk, többen visszatérő táborozók, akik az előző években is voltak. A gyermekkönyvtár vezetője továbbá elárulta, a kézműves foglalkozásokat számos közös, csapatépítő jellegű játék is színesíti, ahol megismerhetik egymást a gyerekek, az ebédet követően pedig gyöngyözés és további játék várja őket.

Amíg a könyvtárban a barkácsolásé a főszerep, a múzeumban az angol nyelvre hangolódnak a gyerekek, Balogh Szilvia vezetésével. Az angol nyelvtanár, tolmács, szakfordító szociálpedagógus portálunknak elmondta, játékos, kötetlen foglalkozások segítségével tanítja az angolt a gyerekeknek, akik közül többen már tanulták is a nyelvet, nyelvi előkészítő vagy szakkör keretében. Mint megtudtuk, minden nap interaktív foglalkozások várják őket, kedden például a gyümölcsökről és zöldségekről tanultak.