Kiemelt hírek Makó

A hármas és a nyolcas választókerületben is zajlanak a járdaprogram munkálatai

Ahogyan portálunk is beszámolt róla, idén újra 160 millió forintból újítanak meg járdákat a városban, amelyek szakaszait a körzetek képviselőivel történt egyeztetések után jelölték ki. A hármas és a nyolcas választókerületben is számos járdaszakasz újul meg.

Mint arról Gáspár Sándor tájékoztatást adott, 2019-ben a nyolcas számú választókerületben 860 méter járda újul meg; az idei járdaprogram a Diófa, a Jázmin, a Révész, az Ardics és a Fülemüle utcákat érinti.

Az önkormányzati képviselő továbbá elmondta, 2017-ben 12 millió forintot, 2018-ban és idén 20-20 millió forintot fordítanak a járdafelújításra a választókerületben, ám az anyagárak növekedésével ez méterben csökkenést jelent az idei és a következő években is.

– A Diófa utcai szakasz már készen van, jelenleg a Jázmin utcát csinálják, innen a Fülemülére mennek, aztán a Révész, majd az Ardics utca következik – fogalmazott Gáspár Sándor, aki az Ardics utca kapcsán elmondta, a kerékpárút építésekor javaslatot tett, hogy azt az utcát vegyék be a projektbe, akkor az nem sikerült, így most külön kerül erre sor, továbbá szólt arról is, hogy a lakók örülnek, hogy a környezet megszépül, amelyre vigyáznak is.

Szabó Gábor egyéni vállalkozó elmondta: tegnap kezdték meg a Jázmin utcán a munkálatokat, amellyel jövő hét szerdáig szeretnének végezni. A lakókat a munkálatok megkezdése előtt értesítik, az új járda 120 cm széles, térköves borítású lesz, a régi járdát pedig őrölt betonként újrahasznosítják, illetve a föld sem vész kárba.

Dr. Sánta Sándor a hármas választókerületben zajló járdaprogram kapcsán elmondta: 1025 méter járda valósul meg az idei évben, az érintett szakaszokat pedig az igényeknek megfelelően próbálták kiválasztani. Az önkormányzati képviselő továbbá szólt arról is, hogy bár a Honvéd projektbe nem került be a járdák felújítása, a megvalósuló járdaprogram kapcsán örömét fejezte ki.

A választókerületben két utca kivételével a felújítást már elvégezték, jelenleg a Táncsics Mihály utcában zajlanak a munkálatok – tájékoztatott Silye Zoltán.

– Az előző járdaszerkezetet teljesen felbontjuk, és helyére új járda alaptest kerül, itt Honvédban általában 15 cm-es betonos burkolat fog kerülni. A Táncsics Mihály utcán épp az utómunkálatok folynak, dilatáció képzés, két méterenként – mondta el a Silye és Fiai Kft. ügyvezetője. Mint megtudtuk, ezt követően a Sarkantyú utca következik, majd végül az Ágyú utca, ahol jelenleg még útépítési munkálatok folynak.