Hírek Kék hírek

Megerőszakolta és megölte 14 éves áldozatát a migráns, élete végéig börtönben marad

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a wiesbadeni tartományi bíróság szerdán azt az iraki férfit, aki 2018 tavaszán megerőszakolt és meggyilkolt egy 14 éves német diáklányt – írja a 888.

Az Ali Basharként azonosított, 22 éves iraki elítélt a hagyományos életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt bűnözőktől eltérően 15 év után sem kerülhet szabadlábra. Emellett a bíróság döntése értelmében a gyilkosnak még 50 ezer euró fájdalomdíjat is ki kell fizetnie az áldozat családjának. A bíróság egyetértett az ügyészség érvelésével, miszerint az elkövető sem megbánást, sem együttérzést nem tanúsított, a nemi erőszakot és a gyilkosságot hidegvérrel, céltudatosan és alattomosan hajtotta végre.
Ali Bashar a 14 éves Susannát megerőszakolta, megfojtotta, majd holttestét egy erdőben elásta. Az ügyész szerint a férfi azért végzett áldozatával, hogy Susanna ne tudjon feljelentést tenni a nemi erőszak miatt. A férfi a gyilkosságot beismerte, de a nemi erőszakot végig tagadta.

Kioltott egy életet, mely számára semmit sem jelentett – húzta alá egy héttel ezelőtti záróbeszédében a vádhatóság képviselője, aki szerint Susanna csak a szexuális vágyai kielégítésére kellett Ali Basharnak. Nem egy megrendült menekült tettéről van szó, „használta, megölte, elásta” – magyarázta az ügyész, aki szerint a történtek szinte példátlan kegyetlenségről tesznek tanúbizonyságot.

Susanna édesanyja is felszólalt a bíróságon a záróbeszédek napján, s könnyek közt és zokogástól remegve arról beszélt, hogy szerinte nincs megfelelő büntetés azért, amit a lányával tettek, és ami történt, azt soha nem lehet jóvátenni.

Az engem sújtó csapás életfogytig tart, pedig semmit sem vétettem. Susannával együtt a szívem egy darabja is oda – közölte az asszony.

Ali Bashar a gyilkosság után családjával külföldre menekült a német igazságszolgáltatás elől, ám az iraki Kurdisztánban sikerült elfogni, és végül kiadták a német hatóságoknak. Susanna meggyilkolása és megerőszakolása mellett Ali Basharnak egy másik eljárásban egy 11 éves kislány megerőszakolásáért is felelnie kell. Az a per nem nyilvános.

 

Forrás: 888 | Borítókép: illusztráció