Hírek Kiemelt hírek

A Népszavát sem győzte meg Márki-Zay imázsépítő könyve

A balliberális napilap sem találja a Márki-Zay-kötet értelmét. Ha csak nem az a cél vele, hogy miniszterelnöknek jelentkezzen be a vásárhelyi polgármester az önkormányzati kampány kellős közepén… Mert szerintünk ennek szántaírja a Promenad.

Recenziót közöl a Népszava Márki-Zay Péter Kálmán Olgával közös könyvéről, melyről a Promenad.hu is számos írást közölt a korábbiakban. A balliberális napilap megjegyzi, az Atheneum kiadó rizikót vállalt azzal, hogy aktuálpolitikai témáról jelentetett meg kötetet: „ilyenkor ugyanis joggal lehet attól tartani, hogy az élet egyszerűen túllép a leírtakon. Vagy legalábbis sok minden megváltozik a kinyomtatott mű körül”.

A cikk szerzője szerint ezúttal is így lett, hiszen a mű megjelenése körüli időszakban Kálmán Olga (bukott) tévésből (bukott) politikus, DK-s főpolgármester-jelölt lett, és most „inkább az látszik valószínűnek, hogy mint politikus igyekszik megnyilvánulni ezentúl is”. Márki-Zay pedig – így a Népszava – „rögös úton jár, különösen, ha ősszel újra akarja választatni magát”. Hiszen a Mindenki Magyarországa Mozgalmon belül „ellentétek ütötték fel fejüket, magyarázkodásra kényszerült”. Emellett azt sem hagyhatja figyelmen kívül, amit városa erős embere, Lázár János nemrég megüzent: „csaták helyett nyugalomra és együttműködésre van szükség, de két ember biztosan nem tudja egyesíteni a várost: ő és Márki-Zay Péter”.

A balliberális napilap szerint ezen fejlemények ismeretében lehet és kell is olvasni a Szeretemország című könyvet.

„Rögtön azzal kezdődik, hogy a riportalany leszögezi: nem akar miniszterelnök lenni. Ezt ugyan készséggel elhisszük neki, de így rögtön felmerül a kérdés, akkor minek született ez a kötet. Persze, megismerhetjük belőle Márki-Zay Pétert, az embert, a családapát, a gondolkodót és természetesen a politikust. Akinek nyilvánvalóan nagyobb céljai vannak annál, mint amit most csinál. Ő arra igyekszik kihegyezni mondandóját, hogy minden körülmények között le akarja váltani a Fideszt, amelynek különben sok éven át, egészen úgy 2011-ig nagy híve volt. Aztán kiábrándult belőle, megismerte igazi arcukat és most lehetőségei szerint küzd ellenük. Ehhez keresett és talált is szövetségeseket, az meg csak ezután derül ki, hogy eleget-e. Megvan a véleménye mindenről, az egészségügyről, az oktatásról, a katonai nevelésről, ki is fejti, Kálmán Olga hathatós segítségével. De mire mindez, ha nem arra törekszik, hogy nézeteit széles körben elfogadtassa. Jó, ne legyen miniszterelnök, de a hatalom-váltásban azért részt akar venni. Mint micsoda?

– teszi föl a költői kérdést a Népszava.

Vagyis a balliberális napilap is úgy érzi, ahogyan már mi is kielemeztük: az imázsépítőnek szánt kötettel Márki-Zay (önjelölt) miniszterelnöknek jelentkezett be. Azt is megírtuk azóta, milyen titkokat rejtenek Márki-Zayék tengerentúli évei, valamint hogy a celeb polgármester nemzetközi körözést adatna ki Orbán Viktor ellen, ha megvalósul az általa megálmodott új rendszerváltás, no meg zavaros piacpárti reformcsomaggal jelentkezett az egészségügyet érintően, melyben a különböző szolgáltatók (akár egy térségben persze) versenyeznek egymással, és a rosszabbul teljesítő egyszerűen megszűnik, csődbe megy…

A Szeretemországot egyébként azóta már a Gyurcsány-párt webshopjában is árulják egyéb DK-s ajándéktárgyak társaságában.

 

A Promenad írásai a kötetről:

Márki-Zay egészségügyi „víziója”: a gazdagoknak jobb ellátás jár

Nemzetközi körözést adatna ki Orbán Viktor ellen Márki-Zay

Tizenháromszor költöztek, mégsem lett világutazó – Márki-Zayék amerikai titkainak nyomában

Márki-Zay Péter bejelentkezett miniszterelnöknek

 

Forrás: Promenad