Makó Ország-világ Sport

Kiss Csaba teljesítette a Kéktúrát

Kiss Csaba, a Makó Budo Klub battodo szakosztály vezetője teljesítette a 2500 kilométer hosszú Kéktúrát. A mintegy 3 hónapos túrának bármikor újra nekivágna az edző – csak más mentalitással.

Több mint 200 települést érintett Kiss Csaba, a Makó Budo Klub battodo szakosztály vezetője a Kéktúra által: a 2500 kilométer hosszú távnak április 1-jén vágott neki és június 30-án teljesítette. Csabának nem ismeretlen a túrázás, ugyanis gyerekként is járt már azokon a helyeken, amelyeken most is.

Mint ahogy elmesélte, a legrosszabbak a szúnyogok voltak a Gemencben, ugyanis nemcsak egy-kettővel, hanem több száz rovarral kellett megbirkózni. A három hónap alatt több jótevővel is találkozott: volt, aki szállással, volt, aki élelemmel segítette a résztvevőt. A túrát magányosan és társasággal is teljesítette, ez sokszor a tempótól függött. Volt, hogy buszmegállóban aludt, de akár az erdő is alvóhelyül szolgált.

Csaba elárulta, a Kék Túra alatt 10 kilót fogyott, de szépen lassan kezdi visszaszedni az elvesztett kilókat. Több alkalommal az időjárás sem kímélte a résztvevőket: sárban, esőben és szélben is mentek az állomások között. Nemcsak testileg, hanem lelkileg is megerőltető volt a túra, azonban a sport által elsajátított tapasztalatai átsegítették a nehéz időszakon.

– Bármikor újra nekivágnék, csak máshogyan készülnék fel rá – árulta el Kiss Csaba, akinek még a túracipője is túlélte a 2500 kilométernyi túrát.