Belföld Hírek

Karácsony Gergely engedelmes végrehajtója Gyurcsány Ferencnek

Tarlós István az M1-en beszélt Karácsony Gergelyről. Itt azt mondta, hogy Karácsony Gergely kampánya nem a fővárosról szól. Tarlós István azt is mondta, hogy az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a választási folyamatban engedelmes végrehajtója Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének.

Karácsony Gergelyék egyértelműen arra igyekeznek terelni az ellenzéki főpolgármesteri kampányban a kommunikációt, hogy ne a főváros ügyeiről legyen szó, hanem egy másik, országos politikai érdekérvényesítés előkészítéséről – jelentette ki Tarlós István.

Ez még csak nem is az ellenzéki előválasztást megnyerő Karácsony Gergely érdeke, hanem nagy valószínűség szerint inkább a Gyurcsány-Apró família érdeke, amiben Karácsony csak egy engedelmes eszköz. A főpolgármester szerint Karácsony Gergelynek nem az a kapott feladata, hogy várost vezessen, hanem az, hogy egy kormányellenes, vagy a Fidesz relatíve csekélyebbnek mondott fővárosi népszerűségére alapozó országos hergelést, háborúskodást, a városban örökös nyugtalanságot próbáljon előidézni.

Tarlós István különösnek nevezte, hogy az ellenzéki oldalról azzal vádolják, hogy ő egy helytartó, végrehajtó ember, miközben több mint 25 évig le se tudta magáról vakarni az önjáró jelzőt. Főpolgármesterként súlyos konfliktusokban számos miniszterrel megküzdött az együttműködésért, Karácsony Gergely viszont láthatólag feudális, odaadó magatartást tanúsít Gyurcsány Ferenc irányába, tehát ő egy engedelmes végrehajtó ember a kampánybanfogalmazott Tarlós István.

Karácsony Gergely alig beszél a város ügyeiről, kerületét, Zuglót nyilvánvalóan nem tudja vezetni, a polgármesteri teljesítményére vonatkozó kérdéseket egyetemlegesen karaktergyilkosságnak nevezi. Karácsony nem is nagyon ismeri Budapest problémáit és lehetőségeit, nem jár a Fővárosi Közgyűlés és a bizottságainak ülésére tette hozzá.

Tarlós István rámutatott arra is, hogy Karácsony előreláthatóan teljesíthetetlen, jogszabályba ütköző ígéreteket tesz olyan témákban, amelyekben a főpolgármesternek nincs kompetenciája és mozgástere. Példaként említette az oktatásügyet, a kórházakat és adójogszabályokat, amelyek országos kérdések.

Tarlós István szerint ezt az ígéretözönt nyugodtan nevezhetjük az ostobaságok katalógusának. Közölte, elvileg nem zárkózik el egy vitától Karácsony Gergellyel. Ha lesz értelme vitának, az csak olyan lehet, hogy a két résztvevő előre meg nem beszélt témákról kérdezi egymást, mert egy ilyen vitából lehet a felkészültségre következtetni. Amit Karácsony Gergelyék vitának neveznek és elképzelnek, az egy színjáték– mondta Tarlós István.

Kiemelte, kampányának középpontjába azt állítja, hogy a fővárost nyugodt állapotban akarja tartani, meg akarja védeni, és a teljesítményekről akar beszélni: mi készült el Budapesten, mit teljesített főpolgármesterként, mi az, amire kilátás van? Azt is meg akarja nézni, mi történt Zuglóban, miért kezdeményeztek a kerületben fizetésképtelenségi eljárást, mi van a parkolási piszkos alkuval, miért nem adják ki a hónapok óta a gazdálkodásra vonatkozó adatokat?