Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Huszonkétmillióból újulhat meg az ambrózfalvi faluház, vadnyugati táncot jártak a kiszombori gyerekek, sok pénzt hozhat a Mezőhegyesi Ménesbirtoknak a vetőmagüzem – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A közösségi tér felújítása és korszerűsítése projekt keretében elnyert 21 millió 625 ezer 32 forint támogatásból végzik el az ambrózfalvi faluház felújítását, eszközöket szereznek be, vásárolnak egy rendezvénysátort, illetve ebből jut pénz egy, a közművelődéssel foglalkozó szakember egy évi bérére is.

A csongrád-bokrosi westernvárosban zárult a 22 gyermek részvételével rendezett kiszombori honismereti tábor. A gyerekek patkót dobáltak, rodeó bikára kapaszkodtak, aranyat mostak, de még táncra is perdültek.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki bántalmazta ismerősét Csanádalbertin. Garázdaság és könnyű testi sértés miatt kell felelnie.

Jelentős profitot garantál a nemrég megvásárolt vetőmagüzem. Erről a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. fejlesztését koordináló kormánybiztos beszélt a Rádió 7-nek.

Nemzetközi siker lett a SzegedRocks2018: óriásit megy a Cityrocks Hungary által szervezett dóm téri flashmob a nemzetközi közösségi oldalakon.

Hamarosan indul a parlagfű-szezon: a súlyos allergiás reakciókat okozó gyomnövény virágzása előtt egy hétig figyelemfelhívó: parlagfű-mentes hetet hirdetett az agrárminisztérium. A növény irtására idén már nincs türelmi idő. Aki nem írtja ki a saját telkén, akár ötmillió forintos büntetésre is számíthat.

A mai napot pedig az Irie Maffia dalával indítjuk!