Belföld Kék hírek

Torokelvágással fenyegette feleségét

Egy hónap alatt 361 SMS-sel zaklatta tőle külön költözött feleségét egy 43 éves férfi, majd felhívta telefonon, azzal fenyegetve meg, hogy elvágja a torkát. A zaklatót 400 ezer forint pénzbírságra ítélték. Illusztráció: pixabay.com

A vádlott és a sértett a történtek idején házastársak voltak, azonban kapcsolatuk megromlott, ezért a vádlott 2017. decemberében közös lakóhelyükről elköltözött.

A férfi nem tudott beletörődni házastársi kapcsolatuk megromlásába, ezért a tiszaújvárosi lakóhelyű feleségének – annak kifejezett kérése ellenére – 2018. október 5. és november 5. között mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozva 361 SMS üzenetet küldött, a nőt ezzel tartósan és rendszeresen háborgatva.

2018. november 3-án este a vádlott telefonon felhívta sértettet és azzal fenyegette meg, hogy el fogja vágni a torkát. A sértett magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A bíróság tárgyalás mellőzésével – zaklatás vétsége és házastárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt – büntetővégzésében 400 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben. A végzés nem jogerős, mert ugyan azzal szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség tárgyalás tartását nem kérte, azonban a sajóörösi vádlottnak erre a kézbesítéstől számított nyolc napon belül még lehetősége van.