Belföld Hírek Sport

Pénteken lesz a Mozgás éjszakája

Ötödik alkalommal rendezi meg a Mozgás Éjszakáját a Makói Egészségfejlesztési Iroda a Hódmezővásárhelyi Megyei Jogú Város Diáksport Egyesülettel és a Magyar Ergométer Szövetséggel együttműködésben Makón és a környező településeken. 2019. július 12-én, pénteken 19.00 óra és éjfél között ismét közös éjszakai sportolásra invitáljuk a lakosságot a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel partnerségben.

A Makói Egészségfejlesztési Iroda célja a kezdetek óta változatlan: a Mozgás Éjszakáján minél több helyi lakos, minél többféle mozgásformát próbálhasson ki és ismerhessen meg. A program népszerűsége évek óta töretlen, amely a résztvevő egyesületek és az érdeklődők számában is megmutatkozik. Csak 2018-ban a Makói és a Hódmezővásárhelyi Járásban összesen 28 sportklub illetve egyéni tréner közel 50 mozgásformát kínált. A lehetőséggel több, mint 1700-an éltek.

Makón 19 órakor kezdődik az idei Mozgás Éjszakája. A program hivatalosan az Erdei János Városi Sportcsarnok előtt indul, ahol Czirbus Gábor alpolgármester köszönti az érdeklődőket, majd Kovács Gábor, Makó város sportszervezője ad tájékoztatást az este menetéről. Ugyanezen a helyszínen lehet majd kipróbálni az evezőpados edzést és benevezni az Ergométer Bajnokságra a Magyar Ergométer Szövetség jóvoltából. Az ergométer képes a teljes testet átmozgatni, ezért hosszú évek óta széles körben alkalmazzák a sportolók felkészítésében és egyre gyakrabban találkozhatunk vele az edzőtermekben is. Az ergózás egy könnyen elsajátítható mozgásforma, amelyet bárhol, bárki végezhet, életkortól függetlenül. Mivel eszközigényes, ezért előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a www.evp.hu oldalon lehet rá. A megmérettetésen a legjobb eredményt elérők teljesítményét éremmel jutalmazzák.

A Makói Járásban- Pitvaros és Kiszombor is csatlakozott az idei Mozgás Éjszakájához- összesen 10 egyesület mintegy 20-féle mozgásfajtát biztosít majd a sportolni vágyók számára. Lesz többek között tenisz, teremlabdarúgó villámtorna, kerékpártúra, pilates, deep work-flow torna, capoeira aerobik, FitBall, Hot Iron, TRX, M.A.X. , Gymstick, GrandUp, spinning, 3-1-2 meridiántorna, fittness trambulin, futás, zumba, kismama torna. Mindezek 7 helyszínen érhetők el, a Cross Basic Gymben, a Hagymatikumban, a Megyeház u.12, a Tinódi u.8/A, a Szegedi u. 30 szám alatt, valamint az Ifjúsági Klub tánctermében is lehet majd sportolni.

Tavaly már elérhető volt és közkívánatra az idei Mozgás Éjszakáján is lesz egy InBody gép, amely segítségével testösszetétel analízist készítenek a Makói Egészségfejlesztési Iroda munkatársai. A szervezők célja az, hogy a résztvevők kedvet kapjanak a rendszeres testmozgáshoz, hiszen az egészséges életmód elengedhetetlen feltétele.

 Az élmények mellett ajándékot is kapnak majd a résztvevők, egy Mozgás Éjszakája felirattal ellátott hátizsáknak örülhetnek.

A rendezvények ingyenesen látogathatók, az Ergométer Bajnokságra regisztrálni kell a www.evp.hu honlapon, de ha lesznek szabad helyek, akkor a helyszínen bármikor be lehet kapcsolódni.

A Makói Egészségfejlesztési Iroda facebook oldalán minden programot bemutatunk, tájékozódjanak oldalunkról.

Borítókép: Archívum.