Kiemelt hírek Makó Publicisztika

Szegedről osztja az észt a „független” jelölt

Pártja, közössége elárulásával indított a magát makói lokálpatriótaként jellemző Ember Alex, miközben mindenki, aki ismeri pontosan tudja, hogy alig van köze már a városhoz. Emiatt sokan nem is tartják alkalmasnak, a helyi Jobbik és MSZP Márki-Zay Péterrel karöltve mégis bebújhat az árnyékába.

– A választásokhoz közeledve megtörtént az első árulás a makói Fideszben, ami remélem, hogy az utolsó is lesz. – mondta el nemrég sajtótájékoztatón Czirbus Gábor, utalva arra, hogy Ember Alex még Fidesz-tagként jelentette be a helyi jobbikos portálon, hogy „függetlenként” elindul az önkormányzati választáson.

A makói Fidesz elnöke nem szépített, nincs is mit, elmondta, ezt egyértelmű árulásként tudják csak értékelni.

A nagy bejelentéssel párhuzamosan makói csoportokban el is kezdték darabokra szedni jogászt, az őt távolabbról ismerők nem is értették az egészet, hiszen bár makói származású, életvitelszerűen már jó régóta Szegeden lakik, egyáltalán nem vesz részt a város közéletében, politikájában.

Eközben magáról azt állítja, hogy „Makón él és itt is dolgozik”, igazi lokálpatrióta, ismeri a helyi problémákat. Mindebből annyi az igaz, hogy van egy ügyfélkapcsolati irodája a városban (de ilyen van Budapesten is, ennyi erővel megpróbálkozhatott volna a fővárosban is). A vállalkozás központjának is Szeged van megjelölve.

 

navigate_before
navigate_next

Ember Alex szegedi központi irodája a Petőfi Sándor sugárúton

 

A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke is elsőként azt vetette a szemére, hogy miközben ők, egyetlen helyi ellenzéki pártként végigmelózták az elmúlt 4-5 évet, Ember Alex bejelentkezik, és nulla teljesítménnyel beleülne a tutiba.

Ennek ellenére hiába az árulás és sosem volt lokálpatriotizmus, úgy tűnik a helyi MSZP-nek, Jobbiknak mégsem büdös a jelölt. Vagy lehet, hogy az, csak csipeszt raknak majd az orrukra… A közös nevezőt mindenesetre biztos könnyen megtalálják, hiszen az elmúlt években egyik sem dolgozott a városért szinte semmit, mégis mindennél jobban áhítoznak a pozíciókra.

A Jobbikot persze nem kell félteni, már az országgyűlési választások előtt is leginkább azzal voltak elfoglalva Márki-Zay Péterrel közösen, hogy lejárassák a baloldal jelöltjét, Rója Istvánt. Senki nem fog meglepődni azon, ha kiderül, hogy vásárhely látszatpolgármestere most a függetlenségbe kapaszkodva Ember Alexet szánja trójai falónak. Csak annyi változott, hogy a Makón szebb múltat látott szocik is rájöttek, hogy döglött lovon ülnek.

Borítókép: emberalex.hu