Kiemelt hírek Makó Publicisztika

A jobbikos portál „elfelejtett” beszámolni Mucsi indulásáról

Miközben egyre több jel utal arra, hogy az MSZP és a Jobbik ott van a Fideszből kizárásra kerülő Ember Alex mögött, Mucsi Tamás polgármester-jelöltségéről semmit nem hoztak le, pedig a Makói Csípős újságírója ott volt a sajtótájékoztatón.

Tegnap reggel 9:00-kor tartott sajtótájékoztatót Török Miklós, és Mucsi Tamás, ahol többek között az is kiderült, hogy a párt választókerületi elnöksége utóbbit javasolta makói polgármester-jelöltnek. Érthető módon a sajtó alig három hónappal az önkormányzati választások előtt kifejezetten ugrik az ilyen bejelentésekre, vezető anyagként foglalkoznak vele.

Többek között emiatt is érdekes, hogy bár Bottyán Róbert, a Makói Csípős újságírója részt vett a DK sajtótájékoztatóján, ma reggelig erről mégsem jelent meg az oldalon semmi. Mindeközben persze nem győzik állandóam hangsúlyozni, hogy ők a nagy ellenzéki, hiteles, független hírportál. Hát, hogyne…

Mucsi Tamásnak bekerülni a Makói Csípősbe eddig soha nem okozott gondot, úgy látszik azonban valami megváltozott, lehet, hogy a DK választókerületi elnöke lassan nem kívánatos személy lesz az oldalon az önkormányzati választásokhoz közeledve. Még a végén kiderül, hogy nem a Fidesz, hanem a két másik helyi ellenzéki párt fél nagyon tőle…

 

 

Ehhez képest Ember Alex indulása, amelyről a Fideszből kizárásra kerülő jogász kizárólag a jobbikos hírportálnak számolt be, a Facebook-oldalon is rögzített bejegyzésként, vezető helyen szerepel. Ez nem akkora meglepetés, figyelembe véve, hogy egyre több jel utal arra, a Jobbik (és az MSZP) is őt fogja támogatni. Persze szigorúan a nagy, ellenzéki együttműködés jegyében. Emellett azért arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a portál hónapok óta Márki-Zay Péter szócsövének számít, akitől szintén nem áll távol, hogy beleüsse az orrát makói ügyekbe.

Nincs ezzel baj, nyilván, csak akkor mire föl az a nagy mellény a függetlenségről, hitelességről, objektivitásról?