Hadházy Ákos azért hagyta el az MMM elnökségét, mivel csekély esélyét látja annak, hogy a mozgalom megvalósíthatja céljait – közölte a Promenád. Az elemző szerint egyenesen okafogyottá vált Márki-Zay Péter politikai formációjának léte, és a gyermekfenyítési botrány derékba törte a politikus imázsát.

Atomjaira hullhat a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) – tárta fel a Népszava. A balliberális napilap, majd annak nyomán a teljes országos sajtó megírta: Márki-Zay Péter unokatestvére, Hadházy Ákos és a korábban szintén LMP-s Ábrahám Júlia is távozott az elnökségből, a működés és gazdálkodás nem átlátható, komoly belső ellentétek feszítik a szervezetet. A Népszava forrásai szerint olyan mély személyi ellentétek alakultak ki a mozgalomban, hogy az elnökségi ülések egymást sértegető vitákba, kiabálásokba fulladtak, Márki-Zay Lukácsi Katalinnal és Kész Zoltánnal „klikkesedve” pedig visszatartja az információkat a többiek elől.

Többen nehezményezik azt is, hogy nem láthatnak rá az egyesület bankszámlakivonatára – mutatta be a napilap. (Ami a pénzügyi „átláthatóságot illeti, ennek kapcsán érdekességként jegyezzük meg, az MMM részéről több mint két hete sem Márki-Zay Péter, sem Üveges Gábor országos sajtófőnök, sem Berényi Károly, az MMM Kossuth Kör hódmezővásárhelyi elnöke nem válaszol a Promenad.hu megkeresésére: pontosan mekkora összegű anyagi támogatást, kiktől és milyen célra kapott Márki-Zay és Kész az USA-ban a Mindenki Magyarországa Mozgalom számára…)

„Tisztelem Márki-Zay Pétert, egyetértek a mozgalom céljaival, de jelen pillanatban kis esélyét látom csak annak, hogy ezeket a célokat meg is tudja valósítani” – kommentálta távozását a balliberális Hírklikknek Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő nyilatkozatával lényegében bevallotta, már nem bízik unokatestvérében, politikai „küldetésének” sikerében.

A vásárhelyi polgármester a portálnak elismerte az MMM politikai és személyi megosztottságát, „klikkesedését”.„Nyilván volt klikkesedés, hiszen – ha úgy tetszik – Hadházy Ákos és Ábrahám Júlia külön csoportot alkotott az elnökségen belül, az utóbbi időben nem is nagyon vettek részt a munkában” – magyarázta a bizonyítványt, hozzáfűzve: Hadházy „nem tudta elfogadni bizonyos emberek személyét az operatív vezetésben”.

Facebook-oldalán is arról ír: valóban voltak és vannak személyi ellentétek az MMM-en belül. „Sajnos valóban volt példa, hogy személyes ellentétek miatt a vezetők közötti ezzel kapcsolatos információáramlás nem működött”, de szerinte ez a probléma most megszűnhet azzal, hogy Hadházy és Ábrahám kikerült az elnökségből.

Jelzésértékű: a valamikor Márki-Zay támogató, polgármesteri kampányát is segítő, Jobbik-közeli Iránytű Intézet korábbi vezetője elemzője közben arról értekezik, okafogyottá vált a városvezető politikai alakulata.

„Márki-Zay egy olyan vállalkozásba fogott, ami bizonyos értelemben mostanra okafogyottá vált: a választók arra fogékony csoportjai megtanulták, hogy az esélyesebbnek, ellenállóbbnak vélt ellenzéki pártot, jelöltet preferálják, miközben a pártok is tanultak a korábbi kudarcokból, s ha nyögvenyelősen is, de koordinálnak” – írta Kovács János politológus a Jobbik-közeli Alfahír hírportálon.

Arra is felhívta a figyelmet: Márki-Zay megítélése ma már jóval ellentmondásosabb az ellenzéki oldalon, mint a politikai ‘arénába’ lépése idején, amikor minden földtől elrugaszkodott elképzelése betudható volt tapasztalatlanságából fakadó idealizmusának, s akkor még nem volt saját szerepének foglya sem, aki kénytelen zéró összegű játszmákban önjelölt döntőbírót játszani”.

Megjegyezte továbbá, rendkívül sokat ártott az MMM elnökének az is, hogy a gyermekek testi fenyítését mint nevelési eszközt kezdte el népszerűsíteni.

A személyes imázs építésének az sem használ, ha amatörizmusból vagy egy elhibázott politikai kommunikációs stratégiát követve Márki-Zay neve hallatán a gyerekverésre asszociálnak sokan. Egy politikusi megnyilatkozásnál ugyanis nincs egyrészt-másrészt; az üzenet létezik, amit át akar adni, és az üzenet interpretálása, ami annál nagyobb mozgásteret hagy a ‘dekódolónak’, minél ügyetlenebben, bonyolultabban fejezte ki magát a megszólaló” – fogalmazott az elemző az MMM válsága kapcsán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest