Hírek Makó

Árulkodó: Márki-Zayék tapsikolnak Ember Alexnek

A hódmezővásárhelyi látszatpolgármester családja a látszatra sem ad: látványosan örülnek annak, hogy Ember Alex közösségét: a Fideszt elárulva elindul makói polgármesterjelöltként.

Mint megírtuk, durván kiakadt a Gyurcsány-párt választókerületi elnöke, miután a helyi jobbikos hírportálon Ember Alex „bejelentkezett” független (összellenzéki?) makói polgármesterjelöltnek. Mucsi Tamás a közösségi médiában elpanaszolta, Ember előugrását nem előzték meg a szükséges ellenzéki tárgyalások, amúgy meg trójai falónak tartja. Számos posztban egyértelműsítette, nem bízik benne, elhatárolódik tőle, abszolút vállalhatatlannak tartja.

Annál nagyobb az öröm a hódmezővásárhelyi ellenzéki celeb városvezető, a széthullóban lévő Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Márki-Zay Péter háza táján és családjában. Árulkodó, hogy a makói jobbikos hírportál és a makói jobbikos politikusok (Zeitler Ádám, Kiss Attila) mellett éppen Márki-Zayék tapsikolnak a leginkább Ember indulása kapcsán, vagyis okkal feltételezhető, melyik politikai boszorkánykonyhában főzhették ki az ő jelöltségének „mestertervét”. Ami persze nem előzmények nélküli, hiszen a vásárhelyi Márki-Zay többször beleütötte már az orrát a hagymaváros ügyeibe: számos ellenzéki politikai fórumon kotnyeleskedett mostanában Makón, ráadásul Zeitlerrel, Kissel és a makói Jobbikkal is erősen „összegyógyult”.

A vásárhelyi látszatpolgármester felesége még a látszatra sem adott: elsők között osztotta meg a jobbikos hírportál vonatkozó posztját, melyet azonnal üdvözölt Márki-Zay egyik legismertebb vásárhelyi támogatója, aktivistája is…

Ennek kapcsán érdemes felidéznünk: Czirbus Gábor makói Fidesz-elnök tegnap felhívta a figyelmet, hogy „a Fideszt eláruló Ember Alex a Hódmezővásárhelyt romba döntő Márki-Zay Péter módjára választási paktumokkal, megállapodásokkal, megegyezésekkel próbálja megkaparintani a hatalmat”, midőn a Makón és országosan is bukott Jobbikkal, valamint a balliberális formációkkal boltol.

„Makónak nincs szüksége egy önjelölt Messisára, egy helyi Márki-Zay Péterre, aki legközelebb a hatalom érdekében majd saját városát fogja elárulni”

– mutatott rá.

A Fidesz egyébként kizárja soraiból a polgármesteri posztra ácsingózó jogászt.