Hírek Makó

Mucsi és a DK számára vállalhatatlan Ember Alex

Durván kiakadt a Gyurcsány-párt választókerületi elnöke, miután a helyi jobbikos hírportálon Ember Alex „bejelentkezett” független (összellenzéki?) makói polgármesterjelöltnek. Mucsi Tamás a közösségi médiában elpanaszolta, Ember előugrását nem előzték meg a szükséges ellenzéki tárgyalások, amúgy meg trójai falónak tartja.

Alig néhány óra telt el azután, hogy a helyi jobbikos hírportálon független civilnek díszcsomagolva makói polgármesterjelöltnek kiáltotta ki magát Ember Alex, a DK helyi szervezete és annak elnöke világossá tette: politikai értelemben a pokolba kívánja az önjelölt versenyzőt. A Gyurcsány-párt egyáltalán nem kér Emberből, és a Vezérük után szabadon: nem kicsit, nagyon – vagyis elképesztő vehemenciával ugrottak egymásnak a hataloméhségükben marakodó ellenzéki szereplők.

Mucsi Tamás választókerületi elnök a közösségi médiában már korábban is pedzegette, finoman szólva sincs ínyére az a lehetőség, hogy a jogász egyfajta összellenzéki álfüggetlen jelöltként próbáljon meg beejtőernyőzni a városházára, támogatását a DK részéről gyakorlatilag teljességgel kizárta.

 

 

Miután szerdán a jobbikos hírportálon nagy dérrel-dúrral bevágódott a „függetlennek és pártok felettinek” hazudott ellenzéki szerencsepróbász, Mucsi azonnal reagált, és a Facebookon kőkeményen osztani kezdte Embert. Számos posztban egyértelműsítette, nem bízik benne, elhatárolódik tőle, abszolút vállalhatatlannak tartja. Többek között trójai falónak is minősítette, hozzátéve: „nem csak én gondolom így”.

Megjegyezte, a DK december óta keresi a megfelelő független jelöltet, de „érdekes módon” Ember náluk még nem jelentkezett… Arra is kitért, a DK mindig is nyitott lett volna (az ellenzékkel) a közös tárgyalásokra és egyeztetésekre, csakhogy ilyesmiről végül szó sem volt: „a tárgyalást kimondottan hiányoltam”.

 

 

A DK Makó oldalon még szavazást is indítottak, kell-e egy ilyen ember a makóiaknak. Cikkünk megírásának pillanatában a Gyurcsány-párt feltüzelt és felhergelt helyi szimpatizánsainak véleménye egyértelmű: 97 százalékuk nem kér belőle, nem hagyná, hogy bárki is lenyomja őt a torkukon. Mindezek alapján több mint valószínű, hogy a DK más jelölttel száll majd harcba a makói polgármesteri székért ősszel…

 

 

A választókerületi elnök amúgy nemrég egy sajtótájékoztatón azt mondta: pártjukon kívül a polgármesteri posztra szóba jöhető jelöltje sincsen a többi ellenzéki erőnek Makón.

– Jelen pillanatban azt látjuk, hogy a Demokratikus Koalíción kívül senki másnak nincs polgármesterjelöltje a városban. Közelednek a választások, ha valaki akart volna jelentkezni, annak már el kellett volna kezdeni építkezni, de nem így történt – fogalmazott akkor Mucsi Tamás. Jelöltjüket sem akkor, sem azóta nem nevezték meg.

Többen egyébként most arra kérik az Ember Alextől egyértelműen elhatárolódó, a jogász önjelöltségét vállalhatatlannak tartó Mucsi Tamást a DK táborából: induljon ő mint hiteles jelölt a polgármesteri címért.