Hírek

Bevándorlók zaklatják a német fürdők vendégeit

Agresszívan viselkedő, „észak-afrikai kinézetű” férfiak okoztak riadalmat és szólalkoztak össze más vendégekkel Düsseldorf egyik szabadtéri fürdőjében a hétvégén – írja az Origo.

A helyi sajtó beszámolója szerint, amit a Magyar Nemzet írt meg, a nyugat-németországi városban a hétvégén kétszer is be kellett zárni a Rheinbad nevű, a kánikula miatt zsúfolásig megtelt fürdőt. A rendőrség szerint ugyanis összesen legalább négyszázan „rendetlenül viselkedtek”, többségük fiatal férfi, ám azt a Junge Freiheit nevű hírportál teszi hozzá: főleg észak-afrikai származásúakról van szó.

A „rendetlenkedők” hangosan kiabáltak, az ugródeszkákról a vízbe csobbantak, és zaklatták a pihenni vágyó vendégeket. A fiatalemberek közül ketten össze is verekedtek, a medence körül kergették egymást. Őket egy török családapa intette nyugalomra – írja a Hürriyet című török napilap –, és a rendőrség által nem hivatalosan az észak-afrikai bűnözőkre használt „nafriknak” nevezte őket.

A randalírozók közül ekkor többen körbevették a családapát. Mielőtt azonban verekedés tört volna ki, megérkeztek a rendőrök, akiket egyáltalán nem fogadtak szívélyesen a bevándorlók: sajtóbeszámolók szerint üvegeket és más tárgyakat dobtak feléjük. A rendet csak az után sikerült helyreállítani, hogy erősítést kértek. A szombati incidens után vasárnap hasonló, ám kevésbé veszélyes eset miatt kellett bezárni a fürdőt.

Ez az első alkalom, hogy a fürdőt nem az időjárás, hanem más miatt kellett bezárnunk – mondta a Die Welt című napilapnak Ralf Merzig igazgató. A DPA német hírügynökségnek nyilatkozó szakemberek szerint a kánikula elől valódi menedéket jelentő fürdők egyre veszélyesebb és agresszívabb helyekké válnak Németországban.

Múlt hét hétfőn Essenben egy úszómestert és egy fiatal lányt támadott meg fiatalemberek egy csoportja. Hessenben múlt szerdán kétszáz ember próbált behatolni a túlzsúfoltság miatt ideiglenesen bezárt helyi fürdőbe, sértegették a biztonsági embereket, és köveket dobáltak rájuk. Egy mannheimi incidens során két család szólalkozott össze, aminek a végén öt ember, köztük két gyerek szenvedett kisebb sérüléseket, amikor az egyik férfi paprikaspray-t fújt az arcukba.

A kültéri medencék körül egyre erőszakosabban viselkednek az emberek. Egyre rosszabb lett a helyzet az elmúlt tíz-tizenöt évben – közölte Peter Harzheim, az úszómesterek szakszervezetének elnöke.

 

Forrás: Origo | Borítókép: illusztráció