Belföld Hírek Kék hírek

Baltával és konyhakéssel támadt ágyban fekvő feleségére

Az 59 éves férfi január 18-án este 10 körül gyermekeik szeme láttára egy balta fokával sújtott le ágyban fekvő felesége fejére, majd amikor a nyílt koponyatörést szenvedett asszony felült, egy konyhakést szegezett a mellének, amit a nő ki tudott csavarni a kezéből. Kis magyar horror.

A vádlott évtizedeken át élt közös háztartásban a sértettel, akivel a bűncselekmény elkövetésekor három kiskorú gyermeküket nevelték együtt a közös lakásukban, emellett ők gondoskodtak akkor 10 éves unokájukról is. Kapcsolatuk azonban az idők folyamán megromlott, ezért elhatározták, hogy elválnak. A férjnek a felek megállapodása szerint 2017. január 19-én kellett volna külön lakrészbe költöznie, de ő ezt nehezményezte, s a küszöbön álló szakítás miatt feszült idegállapotba került.

Január 18-án este 10 óra körül az asszony és a gyerekek már mindannyian a saját ágyukban feküdtek az egyik szobában, amikor a vádlott magához vett egy közepes méretű baltát, azzal odalopakodott alvó feleségéhez, majd a szerszám fokával minden előzmény nélkül lesújtott rá. Az ütés a sértettet a fején érte, de ennek ellenére nem veszítette el az eszméletét, hanem felült az ágyban, mire a férje elővett egy jókora konyhakést, azt a mellkasának szegezte, és megkérdezte tőle, hogy „Na, szeretsz-e már?”. Az asszonynak – az ütéskor elszenvedett nyílt koponyatörés ellenére – még ezek után is volt elég lélekjelenléte ahhoz, hogy megragadja a kést, és kicsavarja azt a vádlott kezéből.

A négy gyermek mindennek szemtanúja volt, ágyaikból végignézték a támadást, ami pszichésen mély nyomot hagyott bennük.

A Heves Megyei Főügyészség kirívóan durva családon belüli erőszak miatt emelt vádat az 59 éves tarnabodi lakossal szemben. A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, valamint négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a terheltet. Vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, és kötelezze a nyomozás során keletkezett csaknem háromszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.