Belföld Kiemelt hírek

Orbán Viktor: Tájkép csata után – videó

A miniszterelnök hivatalos közösségi oldalára videó került fel, amelyben a miniszterelnök értékeli az elmúlt napok eseményeit Brüsszelből. Itt beszél a V4-ek sikeréről is – írja az Origo.

Mint ismert, Orbán Viktor és a V4-ek óriási győzelmet arattak, miután Donald Tusk bejelentette, hogy az Európai Tanács ülésén megszületett az egyezség. Az EU-országok vezetői elfogadták, hogy Ursula von der Leyen legyen a jelölt a Bizottság élére, és a korábban előterjesztett csomagban szereplő neveket fogadták el a többi posztra is. A videó címe: Tájkép csata után

Ebben Orbán Viktor arról beszél, hogy volt két olyan jelölt, amelyek Magyarország számára egyértelműen több mint rosszak lettek volna, hiszen korábban már bizonyítékát adták annak, hogy nem tisztelik Magyarországot, és nem tisztelik a magyarokat. Ezt sikerült megakadályoznunk, ez a jó hír – mondta Orbán Viktor.

 

 

 

Egy hétgyerekes német családanyát választottunk meg a Bizottság élére. Ez már önmagában sokat elárul arról, hogy fordulat várható Európában. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy harcok lesznek, véleménykülönbségek vannak, viták is lesznek, de az esélyek ezeknek a küzdelmeknek a sikeres megvívására ma sokkal jobbak, mint korábban voltak. A kormányfő azt mondta, hogy fontos győzelmet arattunk, de a nemzetközi politika sosem ér véget, nincs olyan, hogy egyszer csak abbahagyják.

Következésképpen mindig új kérdések, új viták jönnek elő, és miután nekünk, magyaroknak és a közép-európaiaknak megvan a határorozott, világos érdekünk, most már erőnk is van, hogy ennek érvényt tudjunk szerezni, ezért ki fogunk állni az érdekeink mellett a következő időszakban – mondta Orbán Viktor. 

A különbség az, hogy most nagyobb esélyünk van a sikerre, mint bármikor korábban volt. 

Korábban Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke azt mondta a Spiegelnek: Orbán Viktor és a kelet-európaiak győzelme, hogy Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság elnöke.