Belföld Kiemelt hírek

Hiteltelennek tartja Márki-Zay listáját Kóka polgármestere

Egy jelöltlista arról szól, hogy ha valaki szeretné, akkor rákerül. Éppen ezért nem tudom, miért írtak fel a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott jelöltek közé, mivel én nem kértem – nyilatkozta a Rádió 7-nek Juhász Ildikó, a Pest megyei Kóka polgármestere, aki szerint felháborító Márki-Zay Péter, az ellenzéki mozgalom elnökének álláspontja – írja a Promenád.

– Én jeleztem, hogy nem akarok részt venni a listán. Ha ezt nem veszik tudomásul, akkor az egész abszolút hiteltelen és nem csak az én szememben, hanem szerintem mindenki szemében – mondta Juhász Ildikó. Kóka első embere annak kapcsán adott interjút a Rádió 7-nek, hogy Márki-Zay Péter nemrég úgy fogalmazott: hiába tiltakozik több polgármester, hogy tudtuk nélkül kerültek a választási listájára, mégsem hajlandó a nevüket törölni onnan, mivel ez egy egyoldalú döntés, és nem „kívánságműsor”.

Eddig összesen hét polgármester jelezte, hogy megkérdezése nélkül írták fel a listára. Juhász Ildikó szerint ez felháborító, és azzal sem ért egyet, hogy a vásárhelyi polgármester azzal érvel, hogy a Fidesz megfenyegeti a független polgármestereket.

A Pest megyei politikus ugyanis kifejtette: a harmadik ciklusát tölti be, de soha nem szenvedett hátrányt amiatt, mert függetlenként vezeti Kókát.