Hírek Kék hírek Térség

Bíróság előtt a mutogatós „bácsi”

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a férfit, aki 2019 júniusában két szegedi játszótéren gyerekek előtt mutogatta magát. Fotó: police.hu

A vád szerint az ötvenkét éves férfi június 10-én, este hat óra körül, az egyik játszótéren leült a földre, majd szeméremsértő módon láthatóvá tette magát. A vádlott cselekményét az ott játszó gyerekek észrevették, ekkor a vádlott távozott. A vádlott három nappal később délután kettő körül, a Szent György téri játszótéren egy padon ülve, hasonlóan cselekedett. A gyerekek észrevették, majd miután egyikük rászólt, a “cselekményt” abbahagyta.

A rendőrök a mutogatós férfit azután fogták el, hogy egy édesanya tett bejelentést a második eset után a Szegedi Rendőrkapitányságon arról, hogy kislánya az iskolából hazaérve elmondta neki, hogy a Szeged, Szent György téri játszótéren egy férfi mutogatta magát a gyerekeknek. Az azonnal helyszínre küldött szegedi körzeti megbízottak a cselekmény elkövetése során tetten érték, elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki kihallgatása során elismerte, hogy városszerte mutogatta magát a gyerekek előtt.

A Szegedi Járási Ügyészség a férfit szeméremsértés vétségével vádolja, s mert tetten érték és beismerő vallomást tett, ezért már ma gyorsított eljárásban állítják a Szegedi Járásbíróság elé.