Hírek Térség Top

Újra működik a kövegyi könyvtár

A községháza és a könyvtár 43 millió forintos felújítása újabb lépcsőfokához érkezett, a megújult könyvtár megnyitásával. A munkálatok várhatóan a hónap végére teljesen befejeződnek. A képen a megújult könyvtárbelső.

Napelemes villanyfűtésre állították át a kövegyi községházát Ez is része a kövegyi községháza és a könyvtár összesen 43 millió forintból zajló felújításának. Az épületeket már hőszigetelték, újak az ajtók, ablakok és a vizesblokkokra sem lehet ráismerni, úgy megszépültek. A két épület felújítása május végére, június elejére befejeződik. A végső határideje idén szeptember vége. A könyvtár pénteken délután 4 és este 7, míg szombaton délelőtt 9 és déli 12 óra között várja régi és új olvasóit.

A községházát külső hőszigetelését végül krémszínű festék kerül. – A gyerekek nyári szünete miatt már meg is nyitottuk a könyvtárat – mondta portálunknak Galgóczkiné Krobák Mária. A község polgármestere hozzátette: a két épületen már csak az apróbb, befejező munkálatok maradtak hátra.

A felszerelt új radiátorok különlegessége, hogy napenergiával, azaz a tetőn elhelyezett napelemek termelte árammal működnek majd.

Ugyan a községháza és a könyvtár épülete teljes felújítása befejezésének végső határideje ősszel, szeptember végén van, de a munkálatoknak várhatóan július végére befejeződnek.

A községháza épületén egyébként a felújítás legelső lépéseként cserélték ki a nyílászárókat, azaz az ajtókat és az ablakokat. Az irodai részen komolyabb átalakítási munka nem történt, a villanyradiátorok beszerelése után festették azokat. Ezekben a helyiségekben a padlóhoz nem kell nyúlni, mert azokat nemrégiben csinálták meg.

A kövegyi községháza és a könyvtár felújítása összesen 43 millió forintba kerül, ennek a költségét a kövegyi önkormányzat egy TOP-os pályázaton nyerte meg.