A leköszönő EP-képviselőnek felfüggesztették a tagságát. Szerinte kiszorítósdit játszanak vele, de úgy véli: akik ezt csinálják, magukkal tolnak ki – írja az ATV.hu.

“Én úgy tudtam, hogy nincs semmiféle ügy, ami engem érintene, bár ettől függetlenül én felajánlottam már két héttel ezelőtt az elnökségnek, hogy ha esetleg bárki velem kapcsolatos dolgokat akar tárgyalni, akkor azt a jelenlétemben tegyük meg. Miután az elnökség nagyon jól tudta, hogy én ma biztosan nem tudok részt venni az ülésen, kaptak az alkalmon, hogy gyerünk, akkor hopp, függesszük föl, ha már úgysincs itt”- mondta párttagsága felfüggesztése kapcsán Szanyi Tibor az ATV Egyenes beszédben.

A szocialista párt alelnöke közölte: azóta sem tudja, ki volt az indítványtevő és mi volt a döntés indoka. A műsorban Szanyi azt mondta, „ha valaki veszélyezteti a választásoknak a sikerét, akkor az konkrétan ez az elnökség”. Úgy gondolja, „meg is bukott főleg az elnök, meg a köré gyűlő fizetett tisztviselők. Én őszintén szólva nem tudom, hogy a 6,6 százalék után hogy lehet ilyen közleményeket kiadni”- fogalmazott.

Az előválasztásról szólva azt mondta, nem hinné, hogy lenne az MSZP-nek emiatt mit dicsekedni, ugyanis Karácsony Gergely maradt a Párbeszéd társelnöke és a kampányában szerinte igyekezett is eldugni, hogy „az MSZP is itt van ebben”.

Szanyi szerint egyébként a párt ügyeit pont Tóth Bertalan beszélte ki, ő pedig nem nyílt leveleket írt, csak ezeket valaki átadta a sajtónak az elnökségből. „Nem engem kellene felfüggeszteni, hanem azt, aki ezt csinálta”- vélekedett.

Pártbeli tagságáról szólva kijelentette: „ha ez a párt észhez tér, és baloldali irányt akar venni, akkor számíthat még rám”. Mint mondta, őt a tagság érdekli, akiket szerinte a vezetőség „hülyének, rabszolgának néz, kihajtja őket az utcára, miközben maguknak osztogatják a fél, meg egymilliós fizetéseket”. Szanyi Tibor hozzátette: adminisztratív döntést hoztak, aminek messze nincs még vége, kiszorítósdit játszanak vele, de „magukkal tolnak ki”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest