Június 29. és július 27. között, öt szombaton keresztül elektronikai hulladékgyűjtést szervez a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Elsőként Makón várták a már nem használt eszközöket.

Reggel 8 és 12 óra között várták az elektronikai hulladékokat a Návay Lajos téren. Már az elejétől kezdve nagy érdeklődés övezte, szinte percenként érkeztek a lakosok a nem használt eszközökkel. Többek között számítástechnikai eszközöket, háztartási gépeket, szórakoztató elektronikai eszközöket, illetve elemeket és fényforrásokat adhattak le a lakosok ingyen.

Lakatos-Tóth Andor, a makói járási hivatalvezető helyettese a gyűjtés helyszínén elmondta, a Csongrád Megyei Kormányhivatalnak mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, így a környezet- és természetvédelem jegyében többször csatlakoztak a Te Szedd! akcióhoz, és az elektronikai hulladékgyűjtés is emiatt szervezték meg, most Makón is.

– Ilyen akció már többször volt a megyeszékhelyen is. A járási hivatalok szervezésében öt helyszínen lesz elektronikai hulladékgyűjtés: ma Makón, majd Szentesen, Mórahalmon, Csongrádon és Kisteleken lesz minden szombaton, 8 és 12 óra között a gyűjtés – fogalmazott Lakatos-Tóth Andor.

A gyűjtésnek nemcsak Makón, hanem Szegeden és Vásárhelyen is nagy sikere volt már: a megyeszékhelyen 25 tonna elektronikai szemét gyűlt össze, de a Návay Lajos téren is 8 órától kezdve hosszú sorok várakoztak, hogy leadják a nem használt eszközöket.

– Azt gondolom, hogy ennek a sikerén felbuzdulva biztos, hogy néhány hónap múlva újra megszervezhetjük ezt a gyűjtés – tette hozzá a makói járási hivatalvezető helyettese.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest