A vásárhelyi polgármester gyermekneveléssel kapcsolatos kijelentései megmutatják, hogy mindenre alkalmatlan – hangzott el a Rádió 7 ma délelőtti Heti megfejtés című műsorában. Jeszenszky Zsolt vendégei Bayer Zsolt, Gajdics Ottó és Megadja Gábor médiaszakértők voltak.

Az első téma az volt, hogy Márki-Zay Péter egy rádióinterjúban azt mondta, szükség szerint a testi fenyítést is el tudja képzelni a gyermeknevelés során: kanadai mintára nyitott tenyérrel és úgy, hogy ne maradjon nyoma.

Gajdics Ottó a Heti megfejtésben erre úgy reagált: ez nemcsak azt mutatja, hogy a vásárhelyi polgármester álszent, hanem azt is, hogy mindenre alkalmatlan, amivel most kacérkodik. – Amikor otthon a családjával, 7 gyermekével nem boldogul, akkor mit akar a hódmezővásárhelyi polgármester hivatal, illetve egy város és egy ország élén? – tette fel a kérdést a médiaszakértő.

Megadja Gábor hozzátette, érdekes, hogy az ellenzéki médiumok is kritizálták Márki-Zayt a kijelentései miatt, még azok is, akik eddig csak pozitív töltetű cikkeket jelentettek meg róla.

A műsorban arról is szó esett, hogy a budapesti ellenzéki előválasztáson egy hét alatt a 1,5-2 millió fős szavazóközösségből mindössze 50 ezer ember tette le a voksát. – Ez kettő százalék körüli érték, ami alapján nem sokat lehet levonni az erőviszonyokból – jegyezte meg Bayer Zsolt. Gajdics Ottó ezt azzal egészítette ki, az előválasztáson alkalmatlan figurák egy alkalmatlan tárgyon kísérleteznek, illetve hatalom nélkül szurkálják egymást hátba.

Továbbá elhangzott: a Gyurcsány Ferenc vezette DK fél éven belül bekebelezheti az MSZP-t, valamint Márki-Zay Péter Kálmán Olgával közösen „Szeretemország” néven írt könyvet, aminek már a címe is ellenszenvet válthat ki a szerzők kaliberét és tevékenységét ismerve.

A Heti megfejtést szerda este 8 órától ismétli meg a Rádió 7.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest