A július 6-7-i falunap programjáról, a nyári diákmunka indításáról és a helyi esélyegyenlőségi programról is döntöttek az óföldeáki testületi ülésen.

A községházán rendezett soros testületi ülésen a képviselők elfogadták Simonné Sinkó Erika polgármester, a két ülés közti legfontosabb eseményekről, tárgyalásokról, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló, beszámolóját.

Elfogadták a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár által tavaly az óföldeáki önkormányzatnak nyújtott szolgáltatásról szóló tájékoztatót is, melyből kiderült: az óföldeáki fiókkönyvtár tavaly 335 dokumentummal, közte 132 könyvvel gyarapodott. Így összesen 3500 kötet közül válogathatnak az olvasók.

A folyóiratok és a napilapok közül tavaly a Délmagyarországra, a Glamourra, a Kiskegyedre, a Nők Lapja Egészségre, a Nők Lapja Konyhára, a Pontyvilágra, valamint a Story Magazinra fizettek elő. Az óföldeáki olvasók a könyvtárközi kölcsönzést 2018-ban nem vették igénybe. Tavaly összesen 23 rendezvényt tartottak, ezeken összesen 369 helybéli vett részt. A Nemzeti Kulturális Alap támogatása jóvoltából áprilisban Joós Tamás műsorát, augusztusban a Szegedi Miniszínház előadását, míg októberben Minkó-Csontos Anna, a gyógymasszázsról szóló előadását hallgathatták, nézhették meg az óföldeákiak.

A testület elfogadta a 2018-2023. közötti helyi esélyegyenlőségi programot, határoztak arról, hogy hétfőtől indulhat a nyári diákmunka program. Ennek keretében 4 főt napi 6 órában foglalkoztatnak az augusztus 31-ig tartó időszakban. Júliusban egy, míg augusztusban három diák vesz benne részt. Erre összesen 534 ezer 164 forint vissza nem térítendő támogatást nyert – a központi munkaerő-piaci program keretében – a községi önkormányzat.

A testület elfogadta a második félévi munkatervét, illetve a megtárgyalta és jóváhagyta a július 6-7-i falunap programját.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest